VLADAN GLIŠIĆ: Ana Brnabić dva puta na ključnom mestu bez podrške na izborima – VIDEO

Kad ozbiljno odlučiš da se boriš sa mafijom, mediji saznaju poslednji. Imao sam nekada teške reči na račun Ivice Dačića, koje sada ne bih ponovio, jer ovo što je uradio po pitanju povlačenja priznanja Kosova i Metohije mislim da će ući u istoriju – rekao je Vladan Glišić.

Glišić je član predsedništva Narodne mreže i možda jedini opozicioni narodni poslanik u novom sazivu Skupštine, objasnivši da se zato usprotivio da sa mesta šefa diplomatije lider SPS-a bude prebačen na mesto predsednika Skupštine.

On je kazao da ta funkcija ipak nije samo protokolarna.

– Čovek snuje, a Bog odlučuje i niko od nas ne zna ako večeras sklopi oči, da li će ponovo da ih otvori. Mi samo kao država i narod ucenjeni da zavisimo od Vučićevog zdravstvenog stanja i njegovog zdravstvenog biltena. U nekom ne daj Bože situaciji da se nešto desi predsedniku, Ivica Dačić bi bio dovoljno sposoban da kao predsednik Skupštine premosti taj period – istakao je Glišić. On je rekao da se razišao sa Šapićem bez svađe.

– Pre četiri godine smo ga podržali na lokalnim izborima za Novi Beograd. Na ovim izborima dogovor je bio sa SPAS-om da će Narodna mreža da ima neku svoju autonomiju. Razišli smo se što sam ja nastavio da dajem izjave kao u kampanji, ali to je ispostavilo se bio problem – kazao je Glišić.

O Šapićevoj izjavi da bi Glišić trebalo da vrati mandat, on je kazao da taj mandat pripada Narodnoj mreži. Govoreći o Vučićevoj najavi borbe protiv mafije koristeći izraze poput „maljem u glavu“, rekao je da ne veruje ljudima koji „afektiraju“ na takav način.

– To govori o jednoj povišenoj temperaturi onoga koji šalje takvu poruku. Ta priča o maljevima, o užasnom obračunu sa hidrom, mafijom, sve manje me ubeđuje da je to ozbiljno. To govori da ga je neko uznemirio ili uplašio, što predsedniku ne sme da se desi. Ako si rešio da se boriš sa mafijom, to poslednji saznaju mediji, kada jedan ozbiljan broj ljudi završi iza rešetaka. Mahanje nekim maljevima mi liči samo na pozorišnu predstavu – zaključuje lider Narodne mreže.

On je rekao da nije zadovoljan Anom Brnabić kao premijerom, „koja je oktroisana na to mesto, bez izbora i sa jasnom odrednicom da pripada određenom seksualnom opredeljenju“.

– Ona je u svojim nekim izjavama promovisala ideologiju homoseksualizma, a da nije dobila za to podršku ni na jednim izborima Zašto je bio u Orašcu na osnivanju pokreta Oslobođenje Mlađe Đorđevića, i da li se to sprema „ustanak“, možete pogledati na videu. On je odgovorio i šta misli o Srđanu Nogu i njegovoj izjavi.

Govorio je i kako vidi izbornu reformu i šta u tom smislu misli pod izrazom „250 tribuna“, potom šta misli o ulozi dijaspore i pravu „prečih investicija“, ali i o albanskom festivalu „Mirdita“ usred Beograda.

(Helmcast)

Check Also

Počinje pregrupisavanje armija u Evropi! Prave se novi savezi!

Zašto Velika Britanija sklapa odvojene vojne sporazume sa drugim državama ako su sve te zemlje …