‘Dr Smrt’ predlaže implant, koji bi ubio korisnika, ako se ne isključi…

Doktor, koji je razvio bizarne ‘samoubice’, još jednom je privukao pažnju javnosti, ovog puta sa telesnim implantom za ljude, koji bi mogli da razviju demenciju, koja bi dala smrtonosni otrov, ako zaborave da ga isključe.

Dr Philip Nitschke, australijski zagovornik samoubistva, koji je dao prvu dobrovoljnu smrtonosnu injekciju 1996. godine, predložio je implantat u telo, koji bi uključivao dugme, koje ljudi moraju da pritiskaju „redovno“, verovatno svaki dan, kako bi sprečili oslobađanje otrova u njihov krvotok.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nije utvrđeno kakvu će tačno vrstu otrova osloboditi implantat.

Nitschke, nazvan „Dr. Smrt“ od strane medija, ranije se našao upleten u kontroverzu nakon što je uveo „kapsule samoubice“, koje ubijaju korisnika ispunjavajući mali prostor azotom.

Mahune bi mogle biti spremne za rad u Švajcarskoj do sledeće godine, otkrio je kreator ranije ovog meseca.

Praksa asistiranog samoubistva je legalna u zemlji.

Zabrinutost oko telesnih implantata, pored većih debata o legalnosti i moralnosti potpomognutog samoubistva, jeste činjenica da korisnici jednostavno mogu da zaborave da pritisnu dugme, čak i ako nemaju demenciju.

Tehnologija, rekao je doktor za Independent, vraća „odgovornost na osobu i omogućava im da dobiju ono što žele, a to je da ne žele da žive, ako boluju od nekog oblika bolesti, a da niko nije spreman da prekine njihovu živote.”

Doktor priznaje da će se takva tehnologija suočiti sa „značajnim pravnim preprekama“ ali on tvrdi da je to „važan razvoj“ i da bi neke doktore mogao zaštititi od suočavanja sa etičkom dilemom, od strane nekoga sa ranim znacima demencije, koji zahteva asistiranu smrt.

Da bi se borio protiv opšteg zaborava, Nitschke je rekao da implanti mogu pištati ceo dan ili dva pre nego što zaista ispuste otrov u telo.

„Kada zaboraviš zašto isključiš nešto što pišti, onda ćeš umreti“, rekao je.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Magija u Istanbulu! Bomba sa pola terena, Dušana Tadića! – VIDEO

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i turskog Fenerbahčea izveo je magiju ove večeri u Istanbulu. U …