NAFTNI GIGANT ODLETEO U VAZDUH! – Gori Teksas, nakon „eksplozije“, u rafineriji ExxonMobil! – FOTO/VIDEO

Stanovnici Bejtauna u Teksasu imali su tešku noć, nakon što je njihove domove potresla velika eksplozija u rafineriji ExxonMobil, u četvrtak rano.

Eksplozija je izazvala veliki požar, a najmanje četiri osobe su povređene.

Meštani su izvestili da su im se kuće „tresle” od eksplozije, a da su im celi stanovi „tutnjali” od incidenta, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima, u četvrtak.

„Upravo je bio dovoljno veliki bum, da se [kuća] zatresla i sve u kući je zveckalo“, napisala je jedna osoba na Tviteru.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju velike oblake sivog dima, kako se nadvijaju nad tvornicom ExxonMobil, koja se nalazi samo nekih 25 milja (40 kilometara) istočno od Hjustona.

Rafinerija, drugo po veličini petrohemijsko postrojenje u SAD, viđena je prekrivena ogromnim vatrenim kuglama, koje osvetljavaju nebo iznad zgrada.

Najmanje četiri osobe su povređene u incidentu, koji je doveo do pakla, koji je besneo nad fabrikom, saopštila je policija.

Šerif okruga Haris Ed Gonzales potvrdio je da su sve četiri osobe hospitalizovane, dodajući da su tri od njih, hitno prevezena u bolnicu vazdušnim prevozom.

Šerif je takođe rekao da se u fabrici dogodila “neka vrsta eksplozije”, što je rezultiralo, kako su lokalne vlasti opisale, “velikom industrijskom nesrećom”.

Gonzales je rekao da nema razloga da se meštani evakuišu ali je pozvao ljude da izbegavaju to područje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Menadžer rafinerije Rohan Dejvis rekao je da ne može da potvrdi šta je tačno izazvalo eksploziju ali da će biti sprovedena “potpuna i temeljna istraga”.

Požar je ugašen nakon nekoliko sati, a meštani su potvrdili da je na kraju “utihnuo”.

U objektu ExxonMobil nalazi se hemijska fabrika, fabrika olefina i rafinerija nafte sa kapacitetom od 560.500 barela dnevno, preneo je Rojters.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …