Putin: Zapad odlično razume da iz Trećeg svetskog rata, neće izaći kao pobednici!

Provokacija Sjedinjenih Država i Velike Britanije u ruskim teritorijalnim vodama ne bi mogla da dovede do trećeg svetskog rata, jer Zapad shvata da iz njega ne može izaći kao pobednik, rekao je u sredu 30. 06. 2021. ruski predsednik Vladimir Putin, tokom direktnog obraćanja.

„Čak i da potopimo ovaj brod (Defender – prim. aut.), svet ne bi bio na ivici trećeg svetskog rata, jer oni koji to rade znaju da u ovom ratu ne mogu izaći kao pobednici – ovo je veoma važna stvar.

Ne mislim, da bismo bili zadovoljni razvojem događaja o kojima govorite ali bar znamo, za šta se borimo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Borimo se za sebe, za svoju budućnost na našoj teritoriji.

Mi nismo došli na njihove granice, već oni na naše.

Krenuli hiljadama kilometara dalje, doleteli ili došli vodom – oni su došli na naše granice i narušili naše teritorijalno more“, rekao je Putin.

Šef države je prokomentarisao i pomorske vežbe zemalja NATO-a “Sea Breeze”, koje se odvijaju u ukrajinskom delu Crnog mora.

„Vidite, napravili su veliku galamu oko činjenice, da mi izvodimo vežbe na našoj teritoriji u blizini ukrajinskih granica.

Naložio sam Ministarstvu odbrane da tiho završi i povuče trupe, ako nekome toliko smeta.

Uspeli smo.

Ali umesto da pozitivno reaguju na ovo i kažu: „U redu, razumemo vašu reakciju na naše ogorčenje“, šta su oni umesto toga uradili?

Progurali su se do naših granica“, rekao je Putin.

Ministarstvo odbrane Rusije je 23. juna saopštilo da je britanski razarač Defender prešao rusku granicu u oblasti rta Fiolent (Krim).

Ruski granični brod je, posle višestrukih upozorenja, izveo vatru upozorenja, a avion Su-24M „bombardovanje upozorenja“, na kurs razarača.

Britansko ministarstvo odbrane i vladina kancelarija tvrde da na razarač nije pucano i da se nije nalazio, u ruskim teritorijalnim vodama.

Takođe, britansko Ministarstvo odbrane je navelo da je Rusija sprovela vežbu gađanja u Crnom moru i unapred upozorila „pomorsku zajednicu“ na svoje postupke.

Međutim, novinar na britanskom brodu potvrdio je, da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …