Orban: “To je za Mađarsku, ravno atomskoj bombi!”

Inicijativa Evropske unije da se uvede embargo na ruske energente, uporediva je sa Mađarskom, sa atomskom bombom, rekao je premijer Viktor Orban.

Prema njegovim rečima, za odustajanje od ruske nafte Budimpešti će biti potrebno „najmanje pet godina, kao i novac, da bismo mogli da se reorganizujemo po drugačijem poretku i obnovimo fabrike”.

“Šef Evropske komisije ignoriše činjenicu da su zemlje EU u potpuno drugačijim uslovima i daje predlog koji ignoriše individualne parametre zemalja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ne možemo to da prihvatimo, jer je za Mađarsku to ravno atomskoj bombi”, Orbana su citirale RIA Novosti.

Na pozadini ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, mnoge zapadne zemlje su već uvele, nekoliko paketa sankcija Rusiji.

Jedan broj ruskih banaka je isključen iz SVIFT sistema, Visa i Mastercard su prestale da servisiraju ruske bankarske kartice u inostranstvu, a jedan broj svetskih kompanija je najavio povlačenje sa ruskog tržišta.

Evropska unija, u okviru šestog paketa sankcija, planira, između ostalog, da postepeno izbaci rusku naftu.

Potpunom embargu usprotivile su se Češka, Slovačka i Mađarska.

Ranije je radio Sputnjik javio zašto Mađarska neće moći da podrži sankcije EU protiv Ruske Federacije, „u sadašnjem obliku“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kim Džong Un najavio povećanje nuklearnog arsenala Severne Koreje!

Severnokorejski predsedavajući Kim Džong-un, tokom govora na kongresu Vrhovne narodne skupštine Republike, najavio je potrebu …