Bil Gejts: Pandemija 2.0 nas čeka! Ali prvo, simulacija…

„Čim su svi pomislili da smo ga se otarasili, on je bio tu“, prokomentarisao je američki novinar Džejms Korbet upravo objavljenu knjigu Bila Gejtsa, “Kako sprečiti sledeću pandemiju”.

Da, da, osnivač Majkrosofta ponovo brine o zdravlju čovečanstva – i transparentno nagoveštava novi COVID, verzija 2.0.

U principu, jedan čitalac njegovog novog dela je u potpunosti izrazio stav javnosti prema Gejtsovim pokušajima: „Ovaj čovek nije u stanju da zaštiti moj računar od virusa ali misli da će zaustaviti korona viruse!“

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, Korbet, koji je pročitao knjigu u celini, ide dalje.

On skreće pažnju na niz radoznalih izjava (pored smešnih izgovora i nedokazanih hipoteza) jednog od najbogatijih ljudi na planeti.

Gejts ne nameće samo svoj „plan spasavanja“ sveta, kroz stvaranje 3.000 nadnacionalne „grupe stručnjaka“, pri SZO pod nazivom Globalni odgovor na epidemiju i mobilizacija (GERM) sa godišnjim finansiranjem od milijardu dolara.

On insistira da oslobađanje od budućih pandemija leži u „novim testovima i novim vakcinama” (ovde je interes milijardera razumljiv), u „novoj digitalizaciji” (ni ovde ništa novo), a takođe i u novim vladinim simulacijama pandemija, na nivou vojne vežbe.

Reč je o tome da su vlasti raznih zemalja, uz učešće GERM-a, sprovele „simulaciju situacija, koje mogu nastati tokom budućih pandemija” – na primer, po modelu „Događaja 201”.

Tako se zvala vežba koju je Univerzitet Džons Hopkins sproveo u oktobru 2019. godine u Njujorku uz učešće Fondacije Bila i Melinde Gejts i Svetskog ekonomskog foruma.

Oni su, samo nekoliko nedelja pre početka COVID-19, simulirali širenje izvesnog „korona virusa iz Brazila“, koji se prenosi sa slepih miševa na svinje, a potom i na ljude.

U toj simulaciji, pandemija je trajala 18 meseci i odnela živote 65 miliona zemljana.

Sada, kao što vidite, treba očekivati nove simulacije.

A takođe, sudeći po najnovijim poglavljima iz Gejtsove knjige, nove represivne mere „u ime javnog zdravlja”, koje dovode do smanjenja nataliteta na planeti i razvoja sve sofisticiranijih alata za kontrolu ljudi, ističe Džejms Korbet.

Pa, kako drugačije?

Niste mislili da je COVID-19 poslednja pandemija u ljudskoj istoriji, zar ne?

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …