Blumberg: Dve velike američke banke obustavile rad na javnom dugu Ruske Federacije!

Jedna od najvećih kreditnih organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama, JPMorgan Chase i Goldman Sachs, privremeno su obustavile poslovanje sa državnim dugom Ruske Federacije.

Ovu informaciju je distribuirao Bloomberg.

Prema pisanju ovog medija, navedene banke su još ranije u junu trgovale ruskim dugom ali su zbog instrukcija američkog Ministarstva finansija, prestale da trguju u ovoj oblasti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nedavno je rusko Ministarstvo finansija saopštilo da će Moskva nastaviti da ispunjava svoje obaveze po osnovu javnog duga, uprkos odbijanju finansijskog odeljenja SAD, da obnovi licencu za njegovo servisiranje.

U ovom slučaju, plaćanja će se vršiti u nacionalnoj valuti Ruske Federacije.

Šef ministarstva Anton Siluanov je naglasio da čak i ako se pronađe način da se proglasi tehnički defolt Rusiji, to ne bi imalo uticaja na ekonomiju zemlje.

Kako je pisao Javni servis, ranije je šefica Centralne banke Ruske Federacije Elvira Nabiulina rekla da Rusija ima dovoljno resursa da ispuni obaveze državnog duga.

Ona je istakla da je problematična situacija vezana za tehničke poteškoće u plaćanju državnog duga u stranoj valuti i ograničenje međunarodnog bankarskog poslovanja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …