Britanska štampa preti predsedniku RF: Za Putina će izvršenje kazne britanskim podanicima u Donjecku, biti tačka bez povratka!

Ako se Donjeck usudi da britanske vojnike Ejdena Aslina i Šona Pinera stavi pred streljački vod, rat u Ukrajini će dobiti izuzetno opasan zaokret iz kojeg, možda, neće biti povratka.

Pol Boldvin je o tome pisao u svom članku za britansko izdanje Ekspresa, potkrepljujući svoje zaključke.

Autor napominje da je Vrhovni sud DNR dvojicu pomenutih britanskih podanika proglasio krivim za neprijateljstva, kao plaćenici i osudio ih na smrt streljanjem.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, oni su služili u ukrajinskoj vojsci, a odluka doneta u Donjecku krši Ženevsku konvenciju o ratnim zarobljenicima.

Istovremeno, neki ruski mediji i novinari se ponašaju necivilizovano, uživajući u strašnoj situaciji, u kojoj se nalaze građani Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako Britanska imperija može da reaguje ako dva njena podanika budu streljana ili obešena?

Samo obriši lice?

Šta oni mogu da urade?

Možda nam preti sedmi talas sankcija – citira autor izjavu Vladimira Solovjova.

Prema rečima autora, lišavanje života dvojice Britanaca je izuzetno nepovoljno za Kremlj, a ruskom predsedniku Vladimiru Putinu verovatno se ne dopada ovakav scenario u DPR, pod kontrolom Ruske Federacije.

Boldvin smatra da će za ruskog lidera izvršenje ove kazne u Donjecku biti tačka bez povratka.

Velika Britanija i Zapad u celini jednostavno neće imati drugog izbora, nego da podignu ulog uvođenjem, još više sankcija Moskvi i slanjem još više oružja raznih vrsta ukrajinskoj vojsci, uključujući borbene avione, koji su Kijevu odavno nedostajali.

Autor je siguran da će nakon pogubljenja Britanaca biti zaustavljeni svaki kompromisni pregovori o teritorijalnim ustupcima Rusiji od strane Ukrajine, koji su otvoreno postali prihvatljiva valuta u nekim zapadnim diplomatskim krugovima.

Ovo je veoma loša vest za Putina. Ovo je bio njegov izlaz.

Ovo je bila njegova strategija izlaska iz neverovatno skupog i krvavog rata, koji nikada nije očekivao.

Umesto toga, sukob će postati krvaviji, duži i skuplji – rekao je autor, dodajući da britanski Forin ofis, ne priznaje legitimitet „ruskih marioneta na istoku Ukrajine“ i njihove zajedničke akcije, neće ostati nekažnjene.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …