Free Press: Čudne stvari se događaju sa stranim borcima u Ukrajini!

Rukovodstvo Sjedinjenih Američkih Država oštro demantuje bilo kakvu informaciju, koja se pojavi u medijima o učešću američkog vojnog osoblja u borbama u Ukrajini, u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

„Bajdenova administracija ponavlja, kao mantru da „neće dovesti američke trupe“.

I zašto bi ih tamo uvodili, ako tamo od 2014. tajno deluju službenici CIA i NSA, ako ne i ranije“, navodi se u publikaciji Free Press.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pored toga, publikacija primećuje da su u poslednje vreme sve češće počele da se pojavljuju informacije, da su ukrajinska vojna lica angažovana na eliminaciji stranih plaćenika.

Prema rečima general-majora FSB Aleksandra Mihajlova, ovi događaji podsećaju na akcije radikala na Severnom Kavkazu 1995-1999.

Tada su i lokalne bande uništavale plaćenike, ne želeći da im daju novac.

„Ali čak i među ovim plaćenicima nema toliko ljudi, koji poseduju moderno oružje.

Po pravilu, “divlje guske” koriste malokalibarsko ili lako oružje – ono u čemu tečno govore.

Ali tehnologija ide napred, sada je takva, da nije uvek moguće da njome upravlja osoba sa visokim obrazovanjem… ”, – citira SP Mihailov.

Služba javnih vesti je ranije javila da je doktor istorijskih nauka Anton Bredihin objasnio zašto su Oružane snage Ukrajine počele likvidaciju stranih plaćenika.

Prema njegovom mišljenju, to može biti iz više razloga.

Ekspert je siguran da Oružane snage Ukrajine likvidiraju plaćenike, zbog nedostatka sredstava za plaćanje „usluga“ plaćenika ili po nalogu Zapada, koji pokušava da „prikrije tragove“.

Borba.info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …