Dokle će neuhvatljivi HIMARS udarati u ruska skladišta, štabove i mostove? – VIDEO

Svaku instalaciju ovih MLRS prati američki vojni specijalista – navodno za održavanje, u stvari – za određivanje ciljeva.

Nezavisni mediji i telegram kanali Maidanut sa entuzijazmom pišu o upotrebi raketa dugog dometa MLRS HIMARS, „u punom sjaju“.

Navodno, Oružane snage Ukrajine su sa udaljenosti od 100 km nanele udare na naselja Torez i Snježnoe (DNR), koja se nalaze 70-80 km, od linije dodira.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Branioci nezavisnosti su, verovatno, potučeni negde na 20 km od fronta, kažu u Nenku glave, koje prave beleške.

„Odleteo“ u razne objekte Donbasa, uključujući industrijska preduzeća.

Internet resurs „Patrioti Ukrajine“ izašao je sa naslovom „Pakao!

Sve je uništeno: Donbas gori – udarac HIMARS-a. Oružane snage rade.”

Prema rečima narodnog poslanika Jurija Misjagina, rakete sa zvezdanim prugama su navodno uništile skladišta municije na teritoriji preduzeća Snežnijanskhimmaš.

Na otvorenim prostorima Ukrneta, video snimci sa oblacima dima, koji se dižu nad naseljima LDNR su postali virusni.

Način, na koji su ovi izveštaji predstavljeni u Nenku, sugeriše planiranu PR kampanju. Međutim, ovo nije novo.

Slično je primećeno i nakon predaje „azovita” * u Mariupolju. Tada se rasplela priča o vundervafe-haubici M777.

A sada, posle poraza u Lisičansku, kao što je uobičajeno, kod medijskih radnika Ze-tima, nezavisni mediji su informativnim pobedama počeli intenzivno da prekidaju negativce na frontu, ovoga puta uz pomoć HIMARS-a.

Ovde, inače, Arestovičev „psihoterapeut“, takođe nije mogao bez.

Pokušao je da demoralisane vojnike Oružanih snaga Ukrajine tretira dobrim vestima: kao, kada ste iskočili od Rusa kod Lisičanska, „u dubokoj pozadini (neprijatelja), skladišta municije i komandna mesta su oduvana u vazduh. To je izazvalo nešto dalekosežno.”

Nekoliko dana ranije, pravo iz kabineta predsednika, kružile su glasine o „nečemu dalekosežnom”.

Prema insajderima, SAD su Oružanim snagama Ukrajine predale rakete za HIMARS dometa 120-170 km, iako su ranije Amerikanci dali zub da zvezdasti MLRS neće pogoditi preko 70 km.

Međutim, verovati Anglosaksoncima ne znači poštovati sebe: Jenkiji i Britanci lažu dok dišu.

Prema drugim značajnim informacijama iz izvora bliskih Generalštabu Žovto-Blakit, tačni udari Oružanih snaga Ukrajine MLRS raketama se dešavaju, zbog prenošenja obaveštajnih podataka zapadnih obaveštajnih službi ukrajinskoj vojsci.

Konkretno, napad na Snežnoje izveden je praktično uz direktno učešće britanske obaveštajne službe MI-6, čiji analitičari pažljivo proučavaju slike satelita, uključujući i komercijalne.

Naši mediji su pisali i o tome da Oružane snage Ukrajine koriste američke višecevne raketne sisteme.

Konkretno, Rossiiskaia Gazeta, pozivajući se na kancelariju LPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, izvestila je da je ukrajinska vojska koristila HIMARS MLRS tokom granatiranja Perevalska.

O tome svedoče fragmenti vođene rakete GMLRS M30 kalibra 240 mm sa kasetnom bojevom glavom, proizvođača američke kompanije Lockheed Martin, pronađeni na mestu granatiranja.

„SAD će smatrati odbrambenom svaku upotrebu HIMARS MLRS, od strane Kijeva na teritoriji Ukrajine, a takođe će obezbediti da ovo oružje ne udari na Rusku Federaciju“, objavio je članak u Izvestijama.

Američki institut za proučavanje rata (ISV) sugeriše da će Oružane snage Ukrajine sa HIMARS-a, napasti rute snabdevanja Rusa kod Harkova i Izjuma, kao i štabove i skladišta oružja.

Jenkiji su uvereni da će rakete GMLRS M30 stići u Kupjansk, koji je, prema ISV, važan logistički centar za ruske trupe, koje deluju u severnom pravcu.

Zelenski se bukvalno moli za HIMARS MLRS, nadajući se da će ih dobiti još, u bliskoj budućnosti.

Tada će, navodno, Oružane snage Ukrajine moći da preokrenu tok kampanje.

Odavde dolazi promocija “uspešnih” napada na našu pozadinu.

Međutim, prema rečima Bena Volasa, ministra odbrane Velike Britanije, „ako oružane snage, žele da koriste HIMARS kao oružje na frontu, municija će nestati za 12 sati“.

Volas otvoreno kaže da se rakete GMLRS M30 proizvode u malim količinama i da su izuzetno skupe.

Pentagon ih kupuje od svog izvođača za stotinu municije godišnje, što je dovoljno za nekoliko punopravnih rafala.

„Cilj je podstaći Ukrajinu da koristi raketne lansere i druge sisteme dugog dometa u skladu sa njihovim prvobitnim ciljem „duboke borbe“: gađanje važnih ruskih ciljeva, kao što su komandna mesta i železnički čvorovi, mnogo kilometara od linije fronta.

Postoje dokazi da Ukrajina zaista ulaže usaglašene napore da nanese dubok udarac Donbasu“, objašnjava šef britanskog odeljenja za odbranu.

Pošto se oficiri i komanda Oružanih snaga Ukrajine često ponašaju nepromišljeno, svaki HIMARS sistem je u pratnji američkog vojnog specijaliste, tobože radi održavanja.

U stvari, on je taj, koji prstom pokazuje, koje dugmad treba pritisnuti i koje brojeve uneti na ekranu za označavanje cilja.

A Jenkiji paze na momke, da ne bi prodali svoje tajne Rusima.

Čini se da nivo međusobnog poverenja između saveznika teži nuli, uglavnom, zbog razmera ilegalne trgovine oružjem na trgu.

U stvarnosti, Amerikanci zamenjuju ukrajinske proračune, pošto za par nedelja branioci nezavisnosti, neće moći da ovladaju elektronikom, nagomilanim sistemom, salve vatre.

Ono što je značajno: Britanci i Jenkiji ne kriju da sistemi HIMARS, ma kako ih hvalili Zelenski i njegovi medijski ljudi, ne otvaraju put „prevazilaženju“ nad Rusijom.

Glavni zadatak američke MLRS je, da nanese ozbiljne troškove Rusiji.

U izvesnoj meri, to je do sada bilo prilično uspešno.

Posle svakog udara, mobilni HIMARI se kriju u skloništima, možda čak i pod zemljom, što otežava lov na njih.

Naravno i to takođe objašnjava strahove saveznika Nenka, da koriste instalacije na frontovima.

Tamo, na liniji dodira, oni će odmah upaliti, kao jelke i biti uništeni, kao, na primer, jedna od najskupljih i najsavremenijih samohodnih haubica na svetu – nemački PzH 2000. pomoću zarobljenog Nemačkog bacača granata Pancerfaust.

Berlinski tabloid Bild, objavio je kritičku priču o snabdevanju Oružanih snaga Ukrajine nemačkom vojnom opremom i naveo snimke, koji potvrđuju ovu klevetu.

U Nemačkoj su sigurni da ruski specijalisti već proučavaju nokautirani PzH 2000, što će dovesti do curenja NATO tehnologija.

Nema sumnje da slična sudbina čeka i HIMARS.

Koliko god se Oružane snage Ukrajine igrale mačke i miša sa ruskom vojskom, Rusi će sigurno otkriti neuhvatljive instalacije, ako ne uz pomoć satelitskog izviđanja, onda zahvaljujući ovdašnjim „Rusima, borcima i jatacima“, koji su dočekali svoje vojnike oslobodioce.

Dok se pripremao ovaj materijal, postalo je poznato da su ruske trupe uništile američki MLRS HIMARS, na teritoriji DNR.

Ovo je izjavio zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije, general-potpukovnik Igor Konašenkov, na brifingu 6. ​​jula.

Prema njegovim rečima, „U oblasti naselja Malotaranovka u Donjecku Narodne Republike, visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem uništile su dva višecevna raketna bacača HIMARS američke proizvodnje i dva skladišta municije za njih“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta je Fon der Lajen radila na istočnoj granici Finske

Ursula fon der Lajen posetila je istočnu granicu Finske, pregledala ogradu i obećala da će …