Skandal! – Britanski premijer trenira sa ukrajinskim trupama!? – VIDEO

Boris Džonson je učestvovao u vežbama u Severnom Jorkširu, bacajući granatu i testirajući bacač protivtenkovskih raketa.

Odlazeći britanski premijer Boris Džonson otkrio je, da se ranije ove nedelje pridružio ukrajinskim trupama na treningu, njegovoj drugoj vojnoj vežbi za dve nedelje.

Džonson je u subotu objavio snimak na Tviteru koji ga prikazuje u punoj kamuflaži dok testira različito oružje, uključujući bacač protivtenkovskih raketa i mitraljez za granate.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Takođe se vidi kako baca granatu.

„Ove nedelje posetio sam ukrajinske trupe koje obučavaju britanske oružane snage u Severnom Jorkširu“, rekao je premijer, dodajući u video snimku, da je sreo „neke od 400 ukrajinskih vojnika“, koje obučavaju britanske snage, kao deo „ogromne“ inicijative.

Program, koji je najavljen tokom Džonsonove posete Kijevu prošlog meseca, predviđa obuku do 10.000 pripadnika vojske u narednim mesecima.

Vojna podrška Velike Britanije Ukrajini već je iznosila 2,3 milijarde funti (2,8 milijardi dolara) i uključuje, rekao je Džonson, 6.900 komada protivtenkovskog oružja i 120 oklopnih vozila.

Moskva je upozorila Zapad da ne šalje oružje Ukrajini, rekavši da bi to samo produžilo sukob.

Na snimku Džonson je odao poštu „hrabrosti i herojstvu“ ukrajinskih vojnika, vičući vojnicima „Slava Ukrajini“, na ukrajinskom.

Prošle nedelje, premijer je učestvovao u demonstracionom letu u RAF Koningsbiju u Linkolnširu u Engleskoj.

Na video snimku, koji je objavila vlada, Džonson je prikazan kako upravlja borbenim avionom Tajfun, kako drži palac do dva aviona, koji dopunjuju gorivo vazduh-vazduh.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Džonson „izgleda da pokazuje, da voli previsoke cene goriva i da je dopuna goriva samo za nebeska bića“.

„Engleski humor“, rekla je ona, usred pogoršanja svetske energetske krize izazvane delimično zapadnim sankcijama Rusiji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …