Šta je navelo Ruse da izvedu ovako razoran napad!? – VIDEO

Ruska mornarica uništila je u luci Odesa ukrajinski ratni brod i skladište američkih raketa Harpun, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Navedeno je da su ciljevi uništeni visokopreciznim raketama dugog dometa, prenosi agencija RIA Novosti.

“U luci grada Odese, na teritoriji jednog brodogradilišta, visokoprecizne rakete dugog dometa lansirane sa mora uništile su ukrajinski ratni brod i skladište protivbrodskih raketa Harpun, koje su SAD isporučile kijevskom režimu”, navedeno je u saopštenju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusko ministarstvo dodaje da su onesposobljeni i proizvodni pogoni preduzeća za remont i modernizaciju brodova pomorskih snaga Ukrajine.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije: Desetine militanata nacionalnog bataljona „Donbas“ eliminisano udarima kod Severska

Ruska specijalna operacija na ukrajinskoj teritoriji se stabilno razvija, Oružane snage RF nastavljaju da uništavaju snage i sredstva Oružanih snaga Ukrajine u različitim pravcima.

O tome je 23. jula na brifingu obavestio predsednik odeljenja, general-potpukovnik Igor Konašenkov, iznevši detalje kampanje, koja je bila u toku prethodnog dana.

Tako su u gradu Apostolovo u Dnjepropetrovskoj oblasti ruske Vazdušno-kosmičke snage izvele raketni napad vazduh-zemlja na PVO 406. zasebne artiljerijske brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Kao rezultat toga, uništeno je do 200 vojnih lica, kao i 9 topova i razne opreme.

Tokom proteklog dana ruska artiljerija, raketne trupe, armija i operativno-taktička avijacija pogodile su: 226 područja koncentracije ljudstva i različite neprijateljske tehnike, 12 komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine, 4 skladišta municije i RAV u blizini grada Nikolajeva u istoimenom rejonu i selu Nikanorovka, u kontrolisanom kijevskom delu DNR.

Takođe, u blizini sela Belogorivka u Donjeckoj oblasti, udarima operativno-taktičke avijacije uništeno je više od 50 odsto ljudstva 2. bataljona 14. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Pored toga, više od 60 militanata je poginulo od artiljerijske vatre na borbene položaje nacionalističke formacije Donbas, u blizini sela Verhnekamenskoje u okupiranom delu Donjecke Narodne Republike.

Likvidacija desetina militanata ovog nacionalnog bataljona dogodila se u oblasti Severska, za koju se vode borbe.

U procesu protivbaterijskog rada, 3 voda MLRS Grad u rejonima Adamovke, Slavjanska i Severska, 3 voda samohodnih topova Msta-S, 15 voda Gvozdika, 10 voda vučene haubice Msta-B, potisnuta su 24 voda vučenih topova – haubice D-20 na vatrenim položajima kod Zvanovke, Paraskovejevke, Iskusna, Veselo, Razdolovka, Bahmutski, Vodjani, Georgijevka, Časov Jar, Serebrjanka i Kamiševka u rejonu DPR.

Sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 11 ukrajinskih bespilotnih letelica u blizini naselja Topoljskoje, Dmitrovka, Nova Gnilica, Mala Kamiševaha, Boljši Prohods u Harkovskoj oblasti, Ternovje Podi, Kalinovka u Nikolajevskoj oblasti, Cjurupinsk u Hersonskoj oblasti, Harcizsk i Gorlovka u DNR.

Podsećamo da je SVO u Ukrajini počeo 24. februara i prema uveravanjima vojno-političkog rukovodstva Rusije, neće prestati dok se ne završe svi zadaci, koji su dodeljeni trupama.

Borba.Info/B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …