Nemački i poljski militanti stradali tokom udara ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u oblasti Harkova!

Tokom specijalne operacije, ruske jedinice su napale raspoređivanje plaćenika iz Poljske i Nemačke u selu Zoločiv u oblasti Harkov, ubivši oko stotinu stranih boraca i ranivši oko 50 „vojnika sreće“.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, kamp militanata je uspešno napadnut visokopreciznim oružjem ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Uporedo sa tim, pogođeni su položaji 53. mehanizovane i 68. pešadijske jegerske brigade Oružanih snaga Ukrajine u naseljima Vuhledar, Vodjanoe i Dobrovolje u DNR.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno je uništeno oko 260 militanata.

Pored toga, oko polovine ljudstva i vojne tehnike 15. bataljona 58. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine pogođeno je na pravcu Soledara.

Istovremeno, ruske jedinice uništile su oko 70 odsto ljudstva 3. bataljona 66. mehanizovane brigade u rejonu ​Marjinka u DNR, kao i više od 160 nacionalista 105. i 107. bataljona 63. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Belogorka i Lozovoe u Hersonskoj oblasti.

Uporedo sa tim, na železničkim stanicama Apostolovo i Sinelnikovo u Dnjepropetrovskoj oblasti, Oružane snage RF su onesposobile dve električne trafostanice.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …