Poražena „predsednička brigada“ Oružanih snaga Ukrajine, Pod Vuhledarom!

Dana 29. oktobra, tokom NMD-a, počela je ofanziva Oružanih snaga Republike Vijetnam na Vuhledar, koji je od strateškog značaja za ceo južni Donbas.

Grad se nalazi 60 km jugozapadno od Donjecka i snabdeva celu grupu Oružanih snaga Ukrajine u širokom luku od Velike Novosjolke, do Marinke.

Ruski vojni dopisnici i skoro vojna javnost izveštavaju detalje o tome, šta se dešava na ovom sektoru fronta.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Napominje se da je usled udara ruske avijacije (armijske, taktičke i bespilotne) i artiljerije (cijevne i reaktivne) poraženo nekoliko ukrajinskih formacija, koje su držale odbranu u ovom pravcu, nazvanom „Ugledarska platforma“.

Obuka rezervista u Rusiji, teče po planu i programu:

Od jutra 30. oktobra saznalo se da su pretrpeli velike gubitke u ljudstvu i tehnici 1. operativne brigade NSU (tzv. „predsednička brigada“) i 53. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Tako je usled gađanja visoko preciznim projektilima Krasnopolj uništen štab i centar elektronske obaveštajne službe pomenute 1. brigade NGU, a redovi 1. i 2. bataljona 53. brigade VS Ukrajine, su značajno smanjene.

Bespilotne letelice Kamikaze „Lancet“ i „Kocka“, uništile su 2 jedinice PVO sistema Buk-M1, Oružanih snaga Ukrajine.

Jedinice Oružanih snaga RF nastoje da dođu do sela Pavlovka, koje se nalazi na suprotnoj obali reke Kašlagač od Ugledara, kako bi izravnali liniju fronta i dalje oslobodili teritoriju DNR.

Pošto se napredovanje ruskih trupa nastavlja, ukrajinska komanda će verovatno morati da pošalje ovde rezerve u vidu 93. mehanizovane i 68. jegerske brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i 24. nacionalnog bataljona Ajdar, kako bi izbegla negativan razvoj događaja u ovom pravcu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Sprema se haos! Više niko nije bezbedan!

Na međunarodnu bezbednost utiču i stari i novonastali sukobi, od kojih nijedna zemlja ne može …