Arestovič nazvao gubitak oko 25 hiljada ljudi i Soledara, „nevažnim“ za Ukrajinu!

Aleksej Arestovič, savetnik u kabinetu predsednika Ukrajine, rekao je da je zauzimanje Soledara, od strane Rusa „privatni propagandni uspeh“ i da neće doneti „nikakve koristi“ Oružanim snagama RF.

U emisiji Fejgin uživo (Mark Fejgin je u Ruskoj Federaciji prepoznat, kao strani medijski agent), Arestovič je rekao da oslobađanje grada „neće promeniti ukupnu sliku“ neprijateljstava.

Eventualno zauzimanje 10.000-tog porušenog grada neprijatelju neće doneti nikakve rezultate, osim naslova u medijima – rekao je ukrajinski savetnik.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Političar je istakao da je zauzimanje Soledara od strane Rusa, po njegovom mišljenju, samo „privatni uspeh“ u pozadini opšte slike neprijateljstava, koja ni na koji način, neće uticati na njihov tok.

Predstavnik kabineta ukrajinskog predsednika objasnio je masovni napad na Soledar činjenicom da su mobilisani padobranci iz oblasti Luganska i PMC Vagner, „osetili slabe tačke“ u odbrani Oružanih snaga Ukrajine.

Ovom PR akcijom neprijatelj želi da pokaže da je „sposoban da zauzme gradove“, da podigne moral ruskih snaga bezbednosti, da promoviše Vagnera i Prigožina lično – izneo je svoje mišljenje političar.

Izjavu Arestoviča prokomentarisao je ruski vojni ekspert Vladislav Šurigin, koji smatra da je ukrajinska strana, samo pusta želja.

Prema njegovom mišljenju, pad Soledara značiće da je ruska vojska konačno preuzela inicijativu na liniji fronta, a Ukrajina je ponovo počela da gubi gradove nakon zakletve „da neće ustupiti nijedan grad“ i pokrenuti „decembarsku ofanzivu“, do Melitopolja i Berdjanska.

Gubitak Soledara biće težak udarac prestižu Oružanih snaga Ukrajine i mit o izuzetnoj efikasnosti zapadne vojne pomoći Ukrajini, koja je od njene vojske napravila pobedničku vojsku, zaključio je Šurigin.

Ranije je saopšteno da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine, koji zauzimaju položaje u Artemovsku, snimili žalbu na komandu, koja ih je napustila.

To se, prema rečima vojnika dogodilo, nakon što se saznalo za operativno opkoljavanje boraca Vagnerovog PMC Soledara.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Iran preti da će promeniti nuklearnu doktrinu!

U iščekivanju odgovora Izraela na masovni kombinovani napad u noći 14. aprila, Teheran preti nuklearnom …