Čemu da se nadaš kada obolelog od korone postave na respirator što je u svetu zabranjeno: Preminuo Vlasta Velisavljević

Srpski lekari i dalje rade ono što je u svetu neprihvatljivo a to je da se oboleli od korone uvode u veštačku komu i priključuju na respirator koji preuzima funkciju pluća, a potom umiru jer nisu u stanju da iskašlju sluz od gripa.

Glumac Vlasta Velisavljević (94) hospitalizovan je pre nekoliko dana zbog usled simptoma koronavirusa. Glumac se hrabro borio sa opakim virusom, a kako nam je potvrdila supruga Nada, on je izgubio bitku.

Čuveni glumac je prošle nedelje hospitalizovan zbog koronavirusa, a njegova supruga je tada izjavila da je na intenzivnoj nezi.

“To se desilo onako iznenada, stalno je proveravao zdravlje. Cele prošle godine nismo izlazili, sve su nam donosili do vrata. Sada je izlazio malo oko registracije kola, i mislim da se tada zarazio. Ipak ima nade, dobri lekari brinu o njemu”, dodala je.

Velisavljević je prošlog leta napunio 94 godine, postavši time najstariji aktivni srpski glumac.

“Čuvao sam se i još se čuvam. Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge delatnosti u medicini ne rade ili sa smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje. Kao i ostali svet, tako se čuvam i ja. Svet se bori i ja zajedno sa svetom”, rekao je nedavno glumac povodom teške situacije u celom svetu zbog pandemije koronavirusa.

Vlastimir Vlasta Velisavljević jugoslovenski je i srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac koji je na sceni proveo više od 70 godina, ostvarivši se u više od 350 uloga.

Oženjen je Nadom Velisavljević, a iz braka sa bivšom suprugom Božicom ima ćerku Dubravku. Glumom je počeo da se bavi već kada je imao 12 godina, 1938. godine i to u Narodnom pozorištu na sceni Manježa, gde je tada bilo Roda pozorište, koje je vodila Gita Predić.

Velisavljević je, osim u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, igrao i u BDP-u, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Zvezdara teatru i drugim teatrima. Ipak, u Beogradu je često, zbog svoje prošlosti, glumio sporedne uloge. U ostalim gradovima to nije bilo tako.

Ipak, on tvrdi da nema velikih i malih uloga, samo velikih i malih glumaca. Igrao je u predstavama “Hamlet”, “Uobraženi bolesnik”, “Sumnjivo lice”, “Ne šetaj se gola”, “Hitler i Hitler” i drugima. Jedina uloga koju je odbio bila je ona u predstavi “Balkanski špijun” jer tvrdi da je licemerno da se komunizam sada predstavlja u tako lošem svetlu.

Za svoj rad dobio je brojna priznanja, a poslednje, i njemu najdraže jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP). Pripadnik je prve generacije studenata glume u Beogradu. Sarađivao je sa brojnim pozorišnim, televizijskim i filmskim rediteljima, a njegove replike prepričavaju se među svim generacijama.

Mlađi su ga zapamtili po ulozi baba Nate u filmu “Mala noćna muzika”, a ljubitelji pozorišta po tome što je više od 1600 puta sa kolegama na sceni JDP-a igrao predstavu “Buba u uhu”, navodi se na portalu Biografija.org.

Check Also

Turske kompanije za oružje, povećavaju proizvodnju artiljerijske municije za Ukrajinu, po narudžbi SAD!

Privatne odbrambene kompanije u Turskoj spremne su da preuzmu porudžbine, od Sjedinjenih Država za proizvodnju …