OS RF potrebno više bespilotnih letelica kamikaza, porodice Lancet! – VIDEO

Ruske bespilotne letelice kamikaze porodice Lancet dokazale su svoju efikasnost tokom NMD-a i čvrsto se učvrstile u Oružanim snagama RF, kao koristan sistem naoružanja.

Rezultati borbenog rada ove lutajuće municije sve više trepere na mreži ali bih voleo da se broj Lanceta u trupama poveća, a opseg zadataka, koje obavljaju da se proširi.

Trenutno “Lancete” koriste uglavnom specijalne snage i kontrabaterijske jedinice.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uništavaju ili onesposobljavaju neprijateljske radare, sisteme protivvazdušne odbrane, razne artiljerijske sisteme i lako oklopna vozila.

Istovremeno, u Oružanim snagama Ukrajine pretnju od Lanceta shvataju veoma ozbiljno.

Tamo su potpuno svesni problema, jer je bezbedno kretanje njihove opreme u blizini LBS-a često povezano sa malim brojem lanceta i malom snagom bojeve glave (oni ne mogu da unište tenk).

Zbog toga će, da im se suprotstave, stvoriti čitav sistem protivvazdušne odbrane, čiju osnovu će činiti veliki broj mobilnih svestranih radara i radarskih sistema ranog upozorenja, koji otkrivaju slične bespilotne letelice kamikaze.

Radari bi trebalo da dopune postove za video nadzor sa termovizirima, koji će biti naoružani teškim mitraljezima, protivavionskim artiljerijskim sistemima i raznim sistemima za elektronsko ratovanje.

Dakle, da bi se suprotstavio maloj i jeftinoj lutajućoj municiji, neprijatelj će morati da preusmeri velike snage i sredstva duž celog fronta.

Zato će „Lanceta” trebati mnogo, a trebalo bi da se pojave na opremi i linearnim delovima.

Bilo bi sjajno kada bi jedna od verzija „Lanceta“ postala nešto poput protivoklopnog sistema i mogla da pogađa mete u prvoj liniji, kako na osnovu primljenih stranih obaveštajnih podataka, tako i u sopstvenom režimu pretrage.

Što je veća gustina “Lanceta” po kvadratnom kilometru, to bolje.

Korisna bi bila i dalekometna bespilotna letelica kamikaza dometa do 250 km, koja bi se koristila za udar na jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koje se nalaze u pozadini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …