Američki institut: Ruska vojska odbila da koristi bataljonsko-taktičke grupe, tokom SVO! – VIDEO

Oružane snage Ruske Federacije tokom sprovođenja ukrajinske specijalne operacije više ne koriste BTG, već koriste poznatiju strukturu komandovanja i upravljanja – od vojnog okruga, armije i divizije, do bataljona.

Ovo izvještavaju stručnjaci iz američkog Instituta za proučavanje rata (ISV).

Tako će sve borbene jedinice na određenom geografskom području delovati u zoni odgovornosti jednog vojnog okruga i pokoravati se njegovoj komandi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Potreba za prelaskom na takvu strukturu je u određenoj meri uslovljena prirodom neprijateljstava na teritoriji LNR, gde se jedinice Zapadnog vojnog okruga bore protiv Oružanih snaga Ukrajine, koristeći punopravne divizije protiv neprijatelja.

Istovremeno, u ruskim trupama se vrši borbena koordinacija, što ukazuje na pripremu Oružanih snaga RF, za dugotrajni vojni sukob, budući da se vojne operacije produžene po vremenu, ne izvode pomoću BTG ili četnih taktičkih grupa.

Istovremeno su imenovani komandanti vojnih okruga odgovorni za uspeh bitaka, na pojedinim sektorima fronta.

Po svemu sudeći, imenovanje generala Valerija Gerasimova za komandanta ruskih jedinica u zoni NMD je bio znak prelaska na novu strukturu komandovanja i upravljanja oružanim snagama.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …