Zelenski u panici!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će ukrajinska vojska učiniti sve da izbegne potpuno opkoljavanje Bahmuta (Artemivsk).

U intervjuu za američki televizijski kanal Si-En-En, Zelenski je rekao da će, uprkos želji da se spasu životi ukrajinskih vojnika stacioniranih u oblasti Bahmuta, komanda Oružanih snaga Ukrajine učiniti sve da pokuša da deblokira grad.

On je takođe dodao da odlaganjem odbrane ovog naselja ukrajinska vojska dobija vreme potrebno da se pripremi za kontranapad velikih razmera na Zaporošku oblast, čiji je cilj presecanje kopnenog koridora prema Krimu i remećenje logistike ruske sile.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zadržavanje Artemovska je čisto politička odluka ukrajinskog režima.

Uprkos značajnim gubicima ukrajinske vojske na ovoj deonici linije dodira i skoro potpunoj blokadi svih puteva snabdevanja gradskog garnizona od strane ruskog PMC Vagner, ukrajinska komanda, pod pritiskom političkog vrha zemlje, namerava da pošalje rezerve iz drugih pravaca da pokušaju da deblokiraju Artemivsk, posebno Kupjanski i Zaporožje.

Ostavši bez zaliha, ukrajinski vojnici su prinuđeni da noću u malim grupama napuštaju grad, kroz polja i zemljane puteve ali ove akcije otežavaju neprekidan rad ruske artiljerije i prolećno otopljavanje.

Militanti kijevskog režima često su primorani da napuste opremu zaglavljenu u blatu, koje je bukvalno posuto poljima pored Artemovska.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lokid Martin izabran za dobavljača presretača sledeće generacije za američku pvo!

Dana 15. aprila, američka agencija za protivraketnu odbranu (MDA) odabrala je Lockheed Martin kao isporučioca …