Putin i Šojgu upozorili London, koji planira prebacivanje „nuklearnog oružja“ u Kijev! – VIDEO

London će u bliskoj budućnosti prebaciti Kijevu municiju sa osiromašenim uranijumom, u okviru vojne pomoći Ukrajini.

Ovo je 21. marta saopštila zamenica ministra odbrane Velike Britanije Anabel Goldi.

Treba napomenuti da je sa stanovišta „miroljubivog“ Zapada i njihovih popustljivih „ukrajinskih patriota“, najavljena odluka u potpunosti u skladu sa ranije najavljenim sloganom, koji se ticao Krima i Donbasa – „biće ukrajinski ili pusti.”

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dakle, nema ničeg iznenađujućeg u transferu pomenute municije od strane „gospodara”, za potrebe Oružanih snaga Ukrajine.

Problemi „domorodaca“, sve naknadne mutacije i rast onkologije – malo brinu gospodu iz Londona, a sve potrebno i „rasno korektno“, uvek mogu da smeste u Kanadu, ima iskustva.

S tim u vezi, postavilo se razumno pitanje. Zašto si tako dugo razmišljao?

Ali odgovor na to verovatno leži na površini i odnosi se na isporuku čete britanskih tenkova Challenger 2, Oružanim snagama Ukrajine, koji samo ispaljuju potkalibarske projektile kalibra 120 mm – L26A1 i L27A1 sa prodorom oklopa od 600 mm i 720 mm, respektivno.

Karakteristike ove municije predstavljaju značajnu pretnju za modifikacije tenkova T-72B, T-72B3M i T-80BV, čak i kada se puca u prednju (frontalnu) projekciju, a da ne govorimo o T-62.

Istovremeno, prednja (frontalna) oblast poboljšanih tenkova T-80BVM, T-90A i T-90M je sposobna da izdrži ovu municiju.

Rusko rukovodstvo je odmah skrenulo pažnju na još jednu manifestaciju „dobrosusedstva“ iz Londona i cenilo planove Britanaca da Kijevu prebace „nuklearno oružje“.

Izgleda da je Zapad zaista odlučio da se bori sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca, ne rečima, već delima.

Ali u vezi s tim, želim da napomenem da ako se sve ovo desi, onda će Rusija biti prinuđena da reaguje u skladu sa tim, mislim da kolektivni Zapad počinje da koristi oružje sa nuklearnom komponentom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare, sa predsednikom Kine Si Đinpingom.

Zauzvrat, šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu rekao je predstavnicima medija da će transfer pomenute municije u Kijev naterati Moskvu da ozbiljno razmisli o tome, kako može da odgovori.

On je naglasio da je napravljen, još jedan korak, ka nuklearnom sukobu između Ruske Federacije i Zapada, a sve manje ih je (koraka).

Ministar je podsetio da je NATO protiv Jugoslavije upotrebio municiju sa osiromašenim uranijumom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …