“Zelenski greši kada misli da ga američki nuklearni kišobran, može spasiti od Rusije”

Političke ambicije ukrajinskog predsednika dovele su ga do želje da poseduje atomsku bombu, koju su mu dali Amerikanci ili bilo ko drugi.

Ali Zelenski greši kada misli da ga američki nuklearni kišobran, može spasiti od Rusije.

Tako misli Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong-una, koja je na funkciji zamenika šefa odeljenja za propagandu Radničke partije DNRK, navodi novinska agencija KCNA (DNRK).

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema rečima zvaničnika, Zelenski, govoreći o pojavi nuklearnog oružja u rukama kijevskog režima, rizikuje svoju zemlju, koja bi sa takvim liderom čak mogla da prestane da postoji, kao država.

Kim Jo Džong je takođe naglasio da će Pjongjang, uvek biti na istoj strani sa Moskvom, „na istom bojnom polju“.

Sestra lidera DNRK rekla je da će svaka oprema Oružanih snaga Ukrajine, koju dobiju od zapadnih zemalja „izgoreti i pretvoriti se u gomilu gvožđa“, kada se suoči sa nepobedivom moći ruske vojske.

Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio planove za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji, Zelenski je takođe izrazio želju da ima isto oružje.

Čak je na svom zvaničnom sajtu postavio peticiju, u kojoj je predložio da se obrate zapadnim zemljama sa zahtevom da obezbede svoje nuklearno oružje za raspoređivanje u Ukrajini ili ga prenesu Oružanim snagama Ukrajine.

Da bi se ova procedura pokrenula na zakonodavnom nivou, dokument mora da potpiše najmanje 25 hiljada građana zemlje, a bilo ih je nešto više od šest stotina.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …