Rusi opkolili OSU! – SAD upozorile Ukrajince: Predajte se!

Ukrajinske vlasti su danas saopštiile da su ruske snage napredovale tokom žestokih borbi u Bahmutu, gradu na istoku te zemlje ali da je “situacija pod kontrolom”, preneo je Rojters.

Zamenica ministra odbrane Hana Malijar izjavila je ovo neposredno pre nego što je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da se njihove jurišne trupe bore u zapadnim delovima Bahmuta, poslednjem delu grada koje drže ukrajinske snage, preneo je Rojters.

“Situacija je napeta ali je pod kontrolom”, poručila je Malijar putem Telegrama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruske snage opkolile ukrajinsku borbenu grupu u Bahmutu

Savetnik vršioca dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike, Jan Gagin, izjavio je danas da su ruske snage opkolile ukrajinsku borbenu grupu u Artjomovsku, kako pojedini ruski zvaničnici nazivaju ukrajinski grad Bahmut.

Gagin je za agenciju Tas rekao da su pripadnici ruske paravojne kompanije Vagner stigli do puta Bahmut – Časov Jar, koji je korišćen za snabdevanje grupe Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu.

“Nekoliko stotina metara je uzeto pod kontrolu, što onemogućava snabdevanje garnizona.

Tako se poklopac obruča, zapravo, zalupio”, rekao je Gagin.

Ruske snage nastavljaju sa napadima na Artjomovsk i uspevaju da napreduju u tom pravcu, izjavila je zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar.

Kako je rekla, tamo se vode veoma teške bitke, a ukraijnske snage nastoje ne samo da se odbrane, već i da izvedu pojedine jurišne akcije.

Ona je situaciju u Artjomovsku ocenila kao “napetu“ ali i “pod kontrolom“.

SAD upozorile Ukrajince: Predajte se

Administracija SAD je upozoravala vlasti Kijeva da ukrajinska vojska neće imati dovoljno snage da zadrži Artjomovsk zbog čega je i savetovala da se grad prepusti ruskim snagama, piše list “Vašington post“.

List navodi da su te informacije navode u tajnim dokumentima iz Pentagona, koji su nedavno obelodanjeni na društvenim mrežama.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …