Američki milijarder Voren Bafet najavio katastrofu: Ne mogu mirno da spavam!

Američki investitor Voren Bafet je rekao da se više brine o izgledima za katastrofalne globalne događaje, nego o uspehu svoje kompanije.

Investitor i milijarder upitan je tokom nedavnog pojavljivanja u emisiji CNBC “Squawk Box”, koliko je zabrinut, zbog ekonomskih faktora, kao što su nedavne propasti banaka i inflacija.

Rekao je da ga više brinu stvari, koje su van njegove kontrole nego problemi s Berkshire Hathawayom, njegovom glavnom kompanijom, prenosi Investitor.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Pa, sa 92 godine imam druge stvari o kojima moram da brinem”, rekao je prošle sedmice za CNBC.

“Ne, ne brinem o našim sposobnostima. Brinem se o nekim stvarima. Naravno.

Brinem se o nuklearnoj pretnji. Brinem se o pandemiji u budućnosti, o raznim stvarima, ali ne mislim o njima jer ne mogu ništa da uradim”, kazao je.

“Nikad ne idem u krevet zabrinut za Berkshire i kako ćemo se nositi sa nečim.

Ako sam zabrinut za Berkshire, trebalo bih da smislim nešto drugačije da uradim u vezi s onim što Berkshire radi”, objasnio je Bafet.

Bafet je poznat po svom optimističnom gledištu, a prijatelji poput Bila Gejtsa pripisuju njegov uspeh njegovoj sposobnosti da uvek pronađe svetlu stranu situacije.

U 2017, naučnik podataka analizirao je decenije Bafetovih godišnjih pisama deoničarima i rekao za CNBC da je otkrio uobičajene ključne reči poput “izvanredan” i “odličan” koje ilustruju Bafetov kontinuirani optimizam.

Milijarder je takođe rekao za CNBC da njegov opšti optimizam i nedostatak brige o kompaniji takođe proizilaze iz poverenja u vlastitu sposobnost da pre drugih prepozna rizike i trendove u ekonomiji.

“Imam 99 i samo delić odsto moje neto vrednosti u Berkshireu, ali imam svu svoju rodbinu. Svi su mi tu”, rekao je Bafet.

“Kada bih mislio da neću moći da obavim pristojan posao upravljanja rizikom, bolji od pristojnog posla, bio bih lud da preuzmem tu odgovornost”, dodao je.

Takođe je rekao da veruje da su sreća i optimizam važni za dug život i da ga konzumiranje njegove omiljene hrane poput hamburgera, sladoleda i koka-kole čini srećnim, čak i ako zna da je to loše za njega.

Investitor

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …