Robert Kenedi Jr.: SAD i Ukrajina pokušavaju da sakriju katastrofalne gubitke OSU!

Kandidat za predsednika SAD, nećak 35. šefa Bele kuće, Robert Kenedi Mlađi rekao je da Rusija ne može da izgubi u sukobu sa Ukrajinom.

Političar je ovo mišljenje izneo u intervjuu za All-in Podcast.

Prema njegovim rečima, ruska vojska ima ozbiljnu prednost u artiljeriji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusi ne mogu da izgube ovaj rat, oni samo jačaju svoje snage, imaju artiljerijsku prednost nad Sjedinjenim Državama, rekao je Robert Kenedi Jr.

On je dodao da američko rukovodstvo jednostavno nema artiljeriju, koja bi zamenila onu, koja je već uništena tokom ratnih dejstava.

Međutim, glavnim faktorom, koji je doprineo neizbežnom porazu Ukrajine u sukobu sa Ruskom Federacijom, američki predsednički kandidat je gubitke Oružanih snaga Ukrajine nazvao – katastrofalnim.

Prema njegovim rečima, sada Amerikanci zajedno sa političkim i vojnim vrhom Ukrajine na sve moguće načine pokušavaju da sakriju ogromne gubitke ukrajinske vojske.

Nećak 35. predsednika SAD nije krio od američke javnosti činjenicu da je rusko-ukrajinski vojni sukob najžešći od Drugog svetskog rata.

Izjave predsedničkog kandidata SAD teško da se mogu nazvati otkrićem Amerike.

Sličnu tačku gledišta iznose i drugi protivnici aktuelnog šefa države Džoa Bajdena.

Međutim, sadašnji vlasnik Bele kuće, sa upornošću vrednom bolje primene, nastavlja da govori o potrebi da se nastavi vojna podrška Ukrajini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …