Partizan u finalu ABA lige! – VIDEO

[the_ad id=”5465″]

Košarkaši Partizana savladali su Cedevita Olimpiju u majstorici polufinala ABA lige rezultatom 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18).

Najefikasniji igrač susreta bio je Zek Ledej sa 17 poena, a u Partizanu ga je ispratio Džejms Naneli sa 12, Danilo Anđušić sa 11 (sve u drugom poluvremenu), koliko su imali i Dante Egzum i Alen Smailagić.

Dvocifreni u ekipi Cedevita Olimpije bili su Zoran Dragić sa 15, Andrija Alibegović sa 11, te Karlo Matković i Edo Murić sa po 10.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Crno-beli su se plasirali u finale gde bi trebalo za trofej da igraju protiv Crvene zvezde ali je odigravanje te serije pod znakom pitanja zbog nezadovoljstva crveno-belih određenim terminima finala.

Naime, poklapaju se termini finala ABA i Superlige Srbije (u kom Partizan ne učestvuje) i rešenje još uvek nije pronađeno.

Prvi meč u seriji trebalo bi da se odigra 12. juna, a prednost domaćeg terena imao bi Partizan.

Znali smo i pre meča da će ključ pobede Partizana biti u regulisanju skoka, ali je obilato pomogao furiozan start utakmice.

Prvih osam poena ubacio je Alen Smailagić, a nadovezali su se Zek Ledej i Jam Madar za ekspresnih 15:2 na startu meča.

Posle uvodnih 3/3 za dva i 3/3 za tri poena, brzo potom su pali procenti šuta crno-belih, a Cedevita Olimpija je to iskoristila da, malo po malo, smanji razliku.

Sredinom druge deonice “zmajevi” su se potpuno vratili u meč i izjednačili na 29:29, ali je brzo stigla reakcija domaćih.

Sa uzastopnih pet poena Partizan se opet blago odlepio, a do kraja prvog poluvremenu kompletirana je serija 12:1 za dvocifrenu razliku na velikom odmoru.

Ispostaviće se da je to bila ključna razlika, pošto crno-beli praktično više nisu dozvoljavali Ljubljančanima bilo kakvu šansu da mogu do preokreta.

Na svaki njihov pokušaj povratka imali su spreman odgovor, a najviše ga je u trećoj deonici davao Džejms Naneli.

Postigao je nekoliko vrlo važnih poena u tom periodu, ukrao par bitnih lopti i bio protagonista najveće razlike na meču, u tom momentu +16 (50:34).

Kasnije je Partizan išao i do +28 (86:58) u četvrtoj deonici, te je pitanje finaliste ABA lige bilo rešeno mnogo pre poslednjeg zvuka sirene.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Veče za pamćenje! Novak Đoković ponovo sportista godine! – VIDEO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je “Laureus” najveće sportsko priznanje koje se dodeljuje najboljem sportisti godine. …