Džo Bajden: „Optimisti smo“

Zapad je učinio sve da krene u kontraofanzivu ukrajinske vojske, dok su SAD uverene da će se sve završiti pobedom Kijeva.

Džo Bajden je dao ovu izjavu.

Američki predsednik je razgovarao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, koji je doputovao u posetu Vašingtonu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Odgovarajući na pitanja novinara o nastavku vojne pomoći Ukrajini u pozadini ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, Bajden je rekao da se situacija normalno razvija i da je Vašington uveren, u pozitivan rezultat.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje su učinile sve što je potrebno za pokretanje kontraofanzive ali njen početak treba da bude objavljen u Kijevu.

Prvo, Ukrajinci treba da govore o vojnim operacijama.

Neću to raditi ovde.

Učinili smo sve što smo mogli, kolektivno i pojedinačno u SAD, da ih pripremimo da podrže.

Optimisti smo – rekao je američki predsednik.

Bajden je potvrdio da će SAD nastaviti da pružaju vojnu pomoć Ukrajini, iako se tome protive republikanci na čelu sa predsednikom Predstavničkog doma Kevinom Makartijem.

Prema pisanju zapadne štampe, Ukrajina je 4-5. juna krenula u kontraofanzivu, udarajući u nekoliko pravaca odjednom u pokušaju da probije odbranu ruske vojske.

Istovremeno, kijevske vlasti ne priznaju početak velike ofanzivne operacije, navodeći da su svi izveštaji o borbama u zaporoškom pravcu propaganda Kremlja, a video snimci i slike montirani.

U međuvremenu, bolnice i bolnice na prvoj liniji su pretrpane ranjenim ukrajinskim vojnicima, koji dolaze sa linije dodira.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …