Viktor Orban tvrdi: Putinova snaga tokom pobune, pokazala da Ukrajina više nije suverena država!

On smatra da će ukrajinske snage ostati bez ljudstva pre nego Rusi, što će na kraju biti odlučujuće za ishod sukoba.

Premijer Mađarske Viktor Orban ocenio je danas da Ukrajina više nije suverena država i da će o krajnjem ishodu rata odlučivati SAD.

– Nemoguće je da snage zvaničnog Kijeva poraze Rusiju uprkos svoj finansijskoj, vojnoj i obaveštajnoj pomoći koju im daje Zapad – ocenio je Orban je u intervjuu za nemački „Bild“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, nastavak konflikta doneće Ukrajini ogromne finansijske gubitke i velika razaranja, zbog čega je mir jedino rešenje ali naglašava da je u tom kontekstu najznačajnije šta žele Amerikanci.

Orban o pobuni Vagnera

Komentarišući pobunu Vagnera u Rusiji, Orban je ocenio da to nije bio značajan događaj i ukazuje da su potvrđene sve informacije kojima su raspolagale mađarske obaveštajne službe.

– Kada u roku od 24 sata okončate ovakav jedan događaj onda je to pokazatelj snage.

Putin je predsednik Rusije, a ukoliko neko veruje da bi on mogao mogao da bude smenjen, taj po svemu sudeći ne razume ruski narod i ruske strukture moći – predočio je.

Povodom poternice koju je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao za ruskim predsednikom zbog slučaja evakuacije dece iz Donbasa iz zone oružanih dejstvovanja ukrajinske vojske, Orban je nedvosmisleno rekao da Putina ne smatra raznim zločincem.

– Jasno je da je trenutno potreban mir, ali pozivati jednu od strana za pregovarački sto dok se ujedno preti hapšenjem, nije dobra ideja – zaključio je Orban.

Borba.Info/mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …