Zolotov: Tenkovi stižu u Moskvu! Neće biti pregovora…

Ruska Nacionalna garda biće opremljena teškim naoružanjem i tenkovima, izjavio je danas njen načelnik Viktor Zolotov, nakon što su se jedinice Garde približile da moraju da brane Moskvu, od teško naoružanih pobunjenika iz grupe Vagner.

Zolotov je izjavio da je o ovom pitanju razgovarao sa Putinom, prenosi RIA Novosti ruskog režima. Zolotov je napomenuo da su borci Ruske garde „postupili kompetentno tokom pokušaja oružane pobune prošlog vikenda“.

Kako bi sprečila krvoproliće, Garda je sarađivala sa FSB, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije, rekao je Zolotov.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je takođe rekao da Vagnerovi plaćenici, koji su tokom vikenda izveli kratkotrajnu pobunu, ne bi mogli da zauzmu Moskvu da su stigli do ruske prestonice, prenela je agencija TASS ruskog režima.

Kremlj: Ne vidimo nikakvu osnovu za pregovore sa Ukrajinom

Rusija i dalje ne vidi osnovu za mirovne pregovore sa Ukrajinom, rekao je portparol Kremlja.

Dmitrij Peskov je rekao novinarima u Moskvi da u ovom trenutku nema znakova postojanja bilo kojeg od preduslova za takve razgovore, prenosi agencija Rojters.

Moskva je ranije rekla da svi mirovni pregovori moraju uzeti u obzir “nove realnosti” – misleći na četiri ukrajinska regiona na koje polaže pravo Rusija – što Ukrajina i Zapad odbacuju. Kijev je rekao da neće pregovarati sa Moskvom sve dok poslednji ruski vojnik ne napusti Ukrajinu.

Dodali su da ne znaju gde je Prigožin.

Putin se obratio vojnicima ispred Kremlja: Zaustavili ste građanski rat, dejstvovali ste precizno i usklađeno

Ruski predsednik Vladimir Putin danas se obratio pripadnicima ruske vojske, Nacionalne garde, bezbednosnih snaga i svima drugima koji su pomogli održavanju reda u zemlji tokom oružane pobune “Vagnera” u subotu.

“Zaustavili ste građanski rat, dejstvovali ste precizno i usklađeno”, rekao je Putin.

On je naveo da “narod, ljudi, vojska nisu bili uz pobunjenike” i da su “ruski vojnici u teškom trenutku za Rusiju stali na put smutnji, čiji rezultat bi bio haos”.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …