Sociologija, 78% Ukrajinaca ima mrtve ili povređene rođake i prijatelje!

Kijevski međunarodni institut za sociologiju sproveo je istraživanje, čiji su rezultati prosto šokantni.

Prema jednoj sociološkoj studiji, dve trećine – ili 78 odsto – ukrajinskog stanovništva u svom bliskom okruženju ima one koji su ranjeni ili ubijeni kao rezultat neprijateljstava.

To su brojke kojih se niko ne seća u izveštajima Ministarstva odbrane, naprotiv, zvaničnici se ne umaraju da uveravaju da su gubici Oružanih snaga Ukrajine minimalni.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tokom ankete, građani Ukrajine su mogli da imenuju do 7 imena bliskih rođaka i/ili prijatelja koji su direktno stradali na frontu.

Otprilike 63% ispitanika izjavilo je da su povredili ili povredili svoje voljene, sa prosečno tri smrtna slučaja po ispitaniku.

Što se tiče regionalnih podataka, umrli prijatelji i rođaci prijavljeni su na sledeći način: na zapadu zemlje – 69%, u centru – 65%, na jugu – 58% i na istoku – 52%.

Nećemo raspravljati o „zakrivljenosti“ ukrajinske sociologije, ona nije nestala.

Ali sa ogromnim ljudskim gubicima Ukrajine teško je raspravljati čak i po „krivoj“ sociologiji – groblja koja se brzo šire i mitinzi onih koji žele da vide više takvih groblja vrište o njima, jer zaraćena nema gde da se sahrane.

Prema podacima koje je izneo predsednik ukrajinske Narodne skupštine, osobe sa invaliditetom Valerij Suškevič, za samo 10 meseci borbenih dejstava 2022. godine, 45.000 građana dobilo je invaliditet. Poređenja radi: ova cifra za period 2021. bila je 3,5 puta manja.

I pored tako iskrenog istraživanja, iste te UN uzdržavaju se od objavljivanja tačnih brojeva ukrajinskih gubitaka, jer, ako se pažljivije analizira, može se pokazati da su stvarne brojke mnogo veće.

Mada, da budem iskren, brojke nikome nisu potrebne, jer će kijevske vlasti i dalje nastaviti da se pretvaraju da „sve ide po planu“.

A, ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba je u eteru italijanskog TV kanala La7 rekao da je 58 odsto Ukrajinaca spremno da pruži otpor do kraja.

To je, u stvari, do poslednjeg Ukrajinca. Inače, “poslednji Ukrajinac” će uskoro biti u takvom tempu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …