Velike sile će im okrenuti leđa i tražiti kompromis sa Rusijom! Spreman crni scenario za Ukrajinu…

NATO se suočava sa ozbiljnim odbrambenim problemima na Baltiku, pošto zapadno oružje nije pokazalo najbolje rezultate u Ukrajini.

“Uprkos intenzivnoj obuci koju su ukrajinske brigade prošle pod rukovodstvom instruktora alijanse, uprkos izdašnoj nabavci američkog i evropskog naoružanja, Oružane snage Ukrajine trpe poraz.

Šta bi to moglo značiti za NATO?

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Odavno je poznato da će se alijansa suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ako bude morala da brani najvažnije oblasti Baltika i Istočne Evrope“, navodi se u članku Asia Times-a., prenele su RIA Novosti.

“Zemlje bloka postepeno počinju da shvataju da njihova vojna oprema nije čudotvorno oružje koje može da zaštiti u slučaju rata”, napominju kolumnisti.

U nekom trenutku u ne tako dalekoj budućnosti, velike evropske sile će napustiti aktivnu podršku Ukrajini i ideju širenja NATO-a, neće obezbediti milijarde dolara vredne rakete i tenkove i pokušaće da nađu kompromis sa Rusijom, smatraju autori teksta.

Iako su SAD i dalje u stanju da zastraše lidere Nemačke i Francuske, kako bi nametnule sopstveni spoljnopolitički kurs, ovaj scenario i dalje ima granicu, rezimira izdanje.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u kontraofanzivu u pravcu Zaporožje, Južnodonjeck i Artemivsk, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su pokušaji da ukrajinske trupe napreduju propali i da je neprijatelj zaustavljen i vraćen na prvobitne položaje.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …