Vučić posle parizera, prihvatio nešto u Briselu ali ne znamo šta… – VIDEO

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj i izaslanik za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak održaće danas bilateralne sastanke u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tzv. kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, nakon čega se očekuje i trilateralni sastanak.

Sastanak predsednika Vučića sa Boreljom i Lajčakom u Briselu počeo je jutros oko 9 časova.

Borelj prvi put sišao da sačeka predsednika Vučića, na ulazu u zgradu, iz garaže. To se još nikada nije dogodilo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Imali smo sastanak i mogu da kažem da je završen neuspešno – rekao je predsednik Vučić posle današnjih razgovora u Briselu.

On se posle pojedinačnog ali i zajedničkog razgovora s tzv. premijerom Kurtijem, te Boreljom i Lajčakom, obratio medijima rekavši da Kurti nije prihvatio kompromis.

– Imali smo razgovore i mislim da su neuspešno završeni u smislu pronalaženja jasnog puta, ka normalizaciji odnosa, rekao je predsednik Vučić novinarima u Briselu te dodao: “Srbija je prihvatila kompromisan predlog EU ali Kurti nije želeo da ga prihvati i sastanak je okončan”, rekao je Vučić.

O parizeru i o Briselu

Uprkos što je nekoliko puta naglasio da je zabrinut za Srbe, među postavljenim pitanjima bilo je i ono da je “zbog onog doručka izazvao nestašicu parizera”, na šta je kazao da je to samo u 200 objekata ali da se to brzo popunjava.

“Pokrenuli smo pitanje ilegalne eksproprijacije, iseljavanja Srba iz insitiucija sa svojih radnik mesta, Kurti će morati da odgovori na pitanje eksproprijacije a za iseljavanje ne verujem”, dodao je Vučić.

Kurir

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …