Rusi “briju” sve redom! Sprema se kraj?

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je još dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Brjanske oblasti.

Američki predsednik Džozef Bajden, zbog nedostataka napretka po pitanju zahteva Bele kuće za isporuku nove pomoći Kijevu, namerava da potpiše ukaz koji ima za cilj jačanje sankcija u finansijskoj sferi protiv Rusije.

Rusija i Ukrajina su prvi put razmenile pakete i pisma za ratne zatvorenike, poslate od njihovih porodica, saopštila je ruska komesarka za ljudska prava Tatjana Moskalkova.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusi napreduju

Ruske trupe proširuju zonu kontrole na severnom krilu Avdejevke, javlja ukrajinska vojna štampa pozivajući se na Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Jurišne grupe Oružanih snaga Rusije razvijaju ofanzivu u pravcu Očeretina, severno od Stepovoja i Vodjanoja.

Izjave nekih ruskih izvora o okupaciji Stepovoja od strane ruskih trupa su preuranjene, iako se neprijatelj povukao prema Berdičima i zauzeo dva šumska pojasa u blizini sela.

Naši ne žure da zauzmu drugu polovinu Stepovoja, zbog jake artiljerijske vatre Oružanih snaga Ukrajine, pa je deo sela u sivoj zoni (ničija zemlja).

Severozapadno od sela naši su napredovali prugom ka SNT „Zarja“, napredovanje je bilo do 400 metara.

Estonija spremna da Ukrajini vrati njene dezertere

Estonija je spremna da na zahtev zvaničnog Kijeva vrati u Ukrajinu građane te zemlje koji se nisu odazvali vojnom pozivu, preneli su danas estonski mediji pozivajući se na izjavu ministra unutrašnjih poslova te zemlje Laurija Lanemeta.

“Ako je to ono što je Ukrajini potrebno, Estonija može da pronađe određenu osobu i da je preda Ukrajini.

Generalno, mi znamo gde ti ljudi žive i čime se bave. Većina njih ima prebivalište i posao u Estoniji”, rekao je Lanemeta, prenosi TASS.

Iako zvanični Talin još nije primio takav zahtev iz Kijeva, ministarstvo unutrašnjih poslova Estonije je više puta tražilo od ukrajinskog ambasadora i ministra unutrašnjih poslova da u slučaju potrebe zatraže podatke o ukrajinskim izbeglicama u Estoniji.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …