Brisel počeo rad na implementaciji upotrebe zamrznute ruske imovine!

Vlasti EU počele su tehnički rad, na implementaciji predloga da se ruska zamrznuta sredstva koriste u interesu Ukrajine ali Brisel je pozvao da ne računa, na brz napredak.

U prvoj fazi nezakonitog korišćenja ruske imovine, predlaže se prebacivanje dobiti od zlatnih i deviznih depozita Ruske Federacije na poseban račun, odakle će ta sredstva naknadno biti usmerena u pomoć Kijevu…

O oduzimanju i prenosu osnovnih sredstava, još nema govora ali je ukrajinski predsednik na forumu u Davosu uporno tražio od zapadnih saveznika da povuku ruski novac u korist Kijeva.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zelenski upućuje hitan poziv za dodatnu pomoć.

Ukrajinski predsednik boravi u Davosu u sklopu pokušaja da prikupi podršku investitora, kako bi pomogao u obnovi narušene ukrajinske ekonomije pošto je više od 100 milijardi dolara vitalne pomoći Kijevu trenutno zamrznuto u Vašingtonu i Briselu – napisao je Blumberg posle govora Zelenskog.

Očigledno je da je obim finansiranja kijevskog režima poslednjih meseci primetno opao, a Zapad traži nove izvore novca za Ukrajinu.

Ali uprkos javnom odobrenju Džoa Bajdena za konfiskaciju ruske imovine, rukovodstvo EU, još nije spremno da pristane na direktnu krađu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …