Zelenski saopštio da je, od početka rata poginulo 31.000 Ukrajnaca i ostao živ!

Volodomir Zelenski saopštio je da je od početka rata poginula 31.000 ukrajinskih vojnika, ističući da postoji plan za novu ofanzivu.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su se moskovske snage pomerile na povoljnije pozicije kod Avdejevke i odbile sedam neprijateljskih naleta.

Šef poljske diplomatije: Zapad da pomogne Ukrajini kako bi sprečio prelivanje sukoba

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski pozvao je danas zapadne saveznike da pojačaju pomoć Ukrajini u ratu protiv Rusije, kako bi se sprečilo da se sukob prelije preko granice, na druge države u Evropi.

On je naveo tri koraka za pomoć Ukrajini, koja kako je naveo, podrazumevaju podrškui Ukrajinu municijom, investiranje u bezbednosno odvraćanje i produbljenje savezništva kako bi se obezbedio trajni mir prenosi Rojters.

“Treba da preduzmemo ove korake, kako ne bi eskalirao rat u Ukrajini i kako bismo sprečili još veći globalni sukob, koji trenutno klizi sve bliže, ka našim granicama”, rekao je Sikorski.

“Ruski vojnici su od samog početka tvrdili da će tenkovi Abrams goreti”

Ruska vojska je od samog početka tvrdila da će tenkovi Abrams koji su isporučeni Oružanim snagama Ukrajine goreti na isti način kao i ostali, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On je naveo da ruski borci demilitarizuju Ukrajinu svakodnevno.

“Naši vojnici su od samog početka govorili da će ovi tenkovi goreti kao i ostali, ali generalno, kao što vi i ja znamo iz dnevnih izveštaja Ministarstva odbrane, ovo je svakodnevni, sistematski, profesionalan i predan rad naših vojnika koji demilitarizuju Ukrajinu i to rade svakodnevno”, rekao je Peskov novinarima, zamoljen da prokomentariše snimak zapaljenog tenka “Abrams”.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …