Hrvatska šalje vojnike u Ukrajinu? Veliki rat u Evropi je već spreman, čeka se znak! – VIDEO

Nakon sastanka u Francuskoj, na kojem se, po svemu sudeći, razgovaralo o tome kako Evropu uvući u rat sa Rusijom, a kojem je prisustvovao i Andrej Plenković, javnosti se obratio predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, čija se izjava prenosi u celini.

Zoran Milanović:

„Izjava premijera Andreja Plenkovića, nakon što se vratio sa samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu definitivno je potvrdila da je Andrej Plenković premijer opasnih namera koji bi, da može, vodio Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajini.

Iz njegovih reči jasno je da „Hrvatska nije ponudila da pošalje svoje vojnike u Ukrajinu“, samo zato što Plenković sada ne može da računa, na podršku Hrvatskog sabora i predsednika Republike za takvu glupost.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Nedostajala su četiri glasa u Hrvatskom saboru da se odobri učešće Hrvatske u misiji obuke ukrajinskih vojnika“, rekao je Plenković, „pošto nismo uspeli, ni u toj simbolici, pa nismo, ni ponudili opciju da hrvatski vojnici idu u Ukrajinu“.

Tako Plenković do danas nije požalio, što je Hrvatski sabor sprečio indirektno umešanost Hrvatske u rat u Ukrajini.

A, posebno mu smeta, što sada ne može Hrvatsku uvesti, u još veću katastrofu, odnosno ne može samovoljno ponuditi slanje hrvatskih vojnika u Ukrajinu.

Bez Hrvatskog sabora i predsednika Republike, jasno je da bi Plenković direktno umešao Hrvatsku u rat, u Ukrajini.

Zbog sigurnosti i interesa Hrvatske i njenih građana, Andrej Plenković mora stoga dati jasne odgovore na neka pitanja.

O čemu se tačno razgovaralo u Parizu i šta je Plenković tamo obećao u ime Hrvatske (kao što je prošle godine obećao da će obučavati ukrajinske vojnike, bez konsultacija sa predsednikom Republike)?

U čije ime i za čiji interes Plenković polaže pravo, da čak i učestvuje u raspravama o učešću hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini?

Da li se Plenković zalaže da se u Hrvatskoj uvede obavezna vojna obuka, kako bi se hrvatski vojnici pripremili za slanje u rat u Ukrajinu?

Stav predsednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića je čvrst i jasan: dok je on predsednik države i vrhovni zapovednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, nijedan hrvatski vojnik neće otići u rat u Ukrajini.

Jedino rešenje za rat u Ukrajini je postizanje mirovnog sporazuma koji će sprečiti nove žrtve i spasiti hiljade života.

Predsednik Republike to govori, od početka rata i to će biti njegova politika u budućnosti.

Iako je Andrej Plenković, zbog lične promocije, očigledno spreman da učestvuje u stvaranju alibija za neuspehe prethodne briselske strategije za zaustavljanje rata u Ukrajini, predsednik Republike garantuje da Hrvatska i njeni vojnici neće učestvovati u ovoj ludosti.

Veliki rat je već spreman, čeka se znak!

Sve je već decenijama spremno za veliki evropski rat, koji će biti poguban, a koji organizuje zapadna vojska.

Džordž Fridman je pre deset godina otvoreno govorio o ratu u Evropi. Sve je očigledno i jasno šta se dešava, što dokazuje i ovaj snimak i njegove izjave.

Andrej Plenković i skoro svi parlamentarci su američki korisni idioti i od njih očekujemo da stanu u prve redove novog istočnog fronta.

Neka ih vodi Andrej Plenković, jer je verovatno izlečio anemiju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …