Kina postepeno proširuje domet svojih strateških bombardera!

Kineski strateški bombarder H-6K je, tokom nedavnog trenažnog leta, preleteo više od hiljadu kilometara, van lanca ostrva Baši koji razdvaja Tajvan i Filipine, prenose kineski mediji i dodaju da strani avioni, čiji identitet, još nije utvrđen, su poslati da ga presretnu.

Kineske vojne vežbe, posebno one koje uključuju bombardere koji nose oružje dugog dometa u blizini njenih granica, posebno su osetljive na neprijateljske zemlje na čelu sa Sjedinjenim Državama.

A, sposobnosti PLA u tom pogledu se stalno povećavaju.

Prema mišljenju stručnjaka, kada se uzme u obzir domet aviona dugog dometa, Kina bi skoro mogla da postigne punu pokrivenost Južnog kineskog mora, izvodeći složene i duboke udare, bez slepih uglova.

Sa povećanjem dometa kineskih projektila za oko hiljadu i po kilometara, domet i broj ciljeva koje Kina može da pogodi će se dodatno povećati.

U ovom slučaju, područje pokrivanja će uključivati, na primer, ostrvo Guam u Tihom okeanu, koje de fakto pripada Sjedinjenim Državama.

A, korišćenjem bombardera H-6N, opremljenog mogućnošću dopunjavanja goriva iz vazduha, u kombinaciji sa letećim tankerom I-20, kineske sposobnosti za udare velikog dometa, brzo će se povećati.

Pored toga, zemlja se bliži završetku radova, na dalekometnom stelt bombarderu H-20.

Borba.Info

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …