Kijosaki: Trošenje 16% globalnog BDP-a na pandemiju Covida i masovno štampanje novca, je bezobrazno i direktno vodi do svetskog monetarnog kolapsa!

Ekonomist predlaže kupovinu fizičkog zlata, jer američki dolar postaje bezvredan.

Čuveni pisac i ekonomista Robert Kijosaki upozorio je, da akcije vlada – kao što je trošenje 16% globalnog BDP-a na pandemiju Covida i masovno štampanje novca – mogu dovesti do kraha toliko velikog, da čak i globalna rezervna valuta, američki dolar, postane “bezvredan.”

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U najnovijoj epizodi Uživo iz trezora, biznismen je objasnio da kada „kuća od karata“ počne da se ruši u ekonomskim vremenima bez presedana, postoji potreba da se preispita, kako ljudi čuvaju svoje bogatstvo.

Veliki problem sa fiat novcem je taj što je u velikoj meri zasnovan na poverenju javnosti u emitenta, rekao je on.

Prema Kijosakiju, postoji niz načina za skladištenje bogatstva, koji su nezavisni od bilo koje centralne banke i mogu pomoći da se ublaži uticaj bilo kakvog ekonomskog kraha.

To su prvenstveno kupovina zlata i srebra, rekao je on, dodajući da su ulaganje u nekretnine i kriptovalute takođe prave stvari.

„One (vlade) sada moraju da nastave da štampaju ili ćemo mi propasti“, rekao je autor knjige „Bogati tata, siromašni tata“, naglašavajući: „Zato sam sve ove godine bio naklonjen zlatu.

Govoreći o nedostatku poverenja u tržišta papira, Kijosaki je savetovao investitore da se odmaknu od bilo kakvih derivata zlata i srebra, bilo da su u pitanju fjučersi ili ETF, jer su oni otvoreni za manipulaciju.

Važno je kupiti fizičko zlato – omiljenu zaštitu od tržišnih turbulencija – kao i srebro u funtama i uncama, rekao je on.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO se obučava da zauzme ruske ledolomce, na Arktiku!

Shvatajući da Kijev više nije u stanju da nanese Rusiji, bilo kakvu strateški značajnu štetu, …