Hteli da pljunu po Kapetanu Draganu pa “opljunuli” po Vučiću: “Ubistvo Đinđića proslavio svojim trećim pijanstvom u životu”

Demokratska stranka je saopštila, reagujući na tekst koji je objavljen u “Alo”, da ubice premijera Srbije Zorana Đinđića nisu srpski heroji.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, u tekstu tog dnevnika zahtevao je prevremeno puštanje na slobodu Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića, koji su pravosnažno osuđeni na 40 godina zatvora zbog atentata.

Vasiljković je nedavno pušten na prevremenu slobodu iz zatvora na koji ga je zbog počinjenih ratnih zločina osudilo hrvatsko pravosuđe, a najavio je učešće na izborima u Srbiji.

DS je ocenio da je objavljivanje takvog teksta nemoguće bez saglasnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, “koji je po sopstvenom priznanju ubistvo Đinđića proslavio svojim trećim pijanstvom u životu, a drugo je usledilo posle ubistva novinara Slavka Ćuruvije”.

“Veoma je važno da građani Srbije u ovom trenutku prepoznaju šta je prava politika Vučića, a šta njegov licemerni pokušaj da se saučesnici u tom zločinu predstave kao navodni nastavljači politike zbog koje je ubijen prvi demokratski izabrani premijer Srbije Zoran Đinđić”, naglasio je DS.

Na ovaj tekst su reagovali i iz Stranke slobode i pravde.

SSP je u saopštenju osudila “pokušaje da se ubice predstave kao heroji” i dodala da “neće dozvoliti reviziju istorijskih činjenica i pravnu rehabilitaciju zločinaca”.

(Beta)

Check Also

Simonjan: Svet se suočava sa Trećim svetskim ratom, zbog iranskih napada na Izrael!

Glavna urednica RT-a Margarita Simonjan izrazila je svoje mišljenje o napadima Irana, na Izrael. Prema …