VUČIĆ NEKAD: “Ja sam lično za bojkot” – VUČIĆ SADA: “Bojkot šteti državi”

Savez za Srbiju, odnosno sve stranke koje su u njemu bojkotovaće predstojeće izbore u Srbiji zakazane za 21. jun sve dok se ne uspostave normalni izborni uslovi i dok se mediji ne oslobode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovaj potez opozicije svakodnevno osuđuje, a u jednom gostovanju čak je rekao da je to “zla namera opozicije, i da će bojkot štetiti državi”.

Međutim, u javnosti se pojavio novinski članak u kojem se upravo Vučić, dok je još bio radikal zalaže za bojkot.

Tako je predsednik Srbije u gostovanju na televiziji Pink rekao jednom prilikom da postoji opasnost da se bojkotom izbora nanese šteta državi Srbiji i da se, kako je tada rekao, vidi zla namera političkog bloka koji nema ništa drugo osim bojkota kao opciju.

– To će svakako biti slučaj. Pravljenja štete u smislu pravljenja problema i tenzija u zemlji i pred međunarodnim faktorima – dodao je tada Vučić.

Međutim, izgleda da je predsednik Srbije potpuno zaboravio svoju političku prošlost i vreme kada je bio u Srpskoj radikalnoj stranci.

Naime, u novinskom članku iz tog perioda upravo je Aleksandar Vučić, tada generalni sekretar SRS, govorio o izbornim medijskim uslovima i bojkotu, koji će u slučaju pogoršanja uslova uslediti.

– Radikali će zahtevati direktan TV prenos zasedanja Skupštine Srbije, ne bi li se narod upoznao sa medijskim uslovima. SRS je izuzetno nezadovoljna uslovima, kako u režimskim, tako i u lokalnim medijima pod kontrolom Koalicije „Zajedno“.

Kako se dalje u tom tekstu navodi, u slučaju drastičnog pogoršanja medijskih uslova, organi SRS će razmotriti hoće li učestvovati na izborima, a Vučić bi se lično založio za bojkot.

(Direktno.rs)

Check Also

Putin: Izdajnici Rusije će biti tretirani kao u ratnoj zoni!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da zemlja nema smrtnu kaznu ali da će se …