Bivši Trampov savetnik: “Nisam smeo da ga ostavim nasamo sa Putinom”

U svom intervjuu za Ej Bi Si NJuz, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost, Džon Bolton, govorio je o svojoj knjizi “Soba u kojoj se sve dogodilo”, otkrivajući šta će čitaoci moći da nauče o izborimima u spoljnoj politici američkog predsednika Donalda Taumpa.

U svetlu svoje nadolazeće knjige, bivši Trampov savetnik Džon Bolton otkrio je u intervjuu zašto se plašio da američkog predsednika Donalda Trampa ostavi samog sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom tokom samita 2018. godine u Helsinkiju.

Bolton je rekao da je to zato što “ni u jednom trenutku nismo znali šta će on (Tramp) reći”.

“Ni u jednom trenutku nismo znali šta će da kaže. Sada sam vrlo siguran da se ništa nije desilo u razgovoru jedan na jedan. Ali to znači da smo se izvukli bez povreda po američke interese. Sigurno nismo ostvarili napredak u interesima “, rekao je Bolton.

Bolton je tokom intervjua takođe rekao da veruje da Putin misli da se “može igrati sa njim [Trampom]”, hvaleći ruskog predsednika kako je “pametan” i “čvrst”.

“Mislim da Putin misli da može da se igra sa njim. Mislim da je Putin pametan, tvrd. Izuzetno dobro igra lošu ruku. Mislim da vidi da ovde nije suočen sa ozbiljnim protivnikom. I radi na njemu “, rekao je Bolton.

Samit 2018. godine održan je u Helsinkiju u julu te godine između Putina i Trampa, obeležavajući njihov prvi bilateralni sastanak, gde se raspravljalo o raznim pitanjima od obostranog interesa. Prema anketama, preko 73 odsto Amerikanaca koji su učestvovali u anketi veruje da je samit pobeda za Rusiju.

(Alo)

Check Also

Da li je era podmornica završena?

Tradicionalne podmornice nisu mnogo stare, piše The National Interest. Kako tehnologija napreduje, preti im ista …