IZBORI SU PALI – Ponavljanje glasanja na 2.700 mesta

Upravni sud pravosnažno treba da usvoji žalbe Dosta je bilo za 2.700 biračkih mesta, tako da izbori na trećini mesta moraju biti ponovljeni – istakao je lider DJB i liste Suverenisti Saša Radulović, nakon što odluka o žalbi DJB nije bila doneta u roku od 48 časova.

Radulović je podsetio da Republička izborna komisija ne može ponovo da odlučuje o ovome, a propušten je i rok od 96 sati da se proglase rezultati izbora.

Advokat Vladimir Gajić podsetio je da je odluka o žalbi mora biti doneta najkasnije u roku od 48 časova od prijema žalbe sa spisima i da ta odluka mora biti pravosnažna.

– Ako sud usvoji žalbu i poniišti izbornu radnju, odnosno izbore, odgovarajuća izborna radnja, odnosno izbori ponoviće se najkasnije za 10 dana – navodi se u stavki 7, člana 97 Zakona o izborima.

Podsetimo, pokret Dosta je bilo podneo je više od 2.700 upravnih tužbi za obaranje izbora na više 2.700 biračkih mesta, pošto je RIK, kako su naveli u tom Pokretu, bez ikakvog osnova većinom glasova odbacila njihove prigovore na više od 2.700 biračkih mesta.

(Direktno.rs)

Check Also

The Wall Street Journal: Šolcovo samopouzdanje je uništilo Nemačku!

Olaf Šolc je krivac za probleme koje nemačka privreda danas doživljava. O tome piše američki …