IZBORI SU PALI – Ponavljanje glasanja na 2.700 mesta

Upravni sud pravosnažno treba da usvoji žalbe Dosta je bilo za 2.700 biračkih mesta, tako da izbori na trećini mesta moraju biti ponovljeni – istakao je lider DJB i liste Suverenisti Saša Radulović, nakon što odluka o žalbi DJB nije bila doneta u roku od 48 časova.

Radulović je podsetio da Republička izborna komisija ne može ponovo da odlučuje o ovome, a propušten je i rok od 96 sati da se proglase rezultati izbora.

Advokat Vladimir Gajić podsetio je da je odluka o žalbi mora biti doneta najkasnije u roku od 48 časova od prijema žalbe sa spisima i da ta odluka mora biti pravosnažna.

– Ako sud usvoji žalbu i poniišti izbornu radnju, odnosno izbore, odgovarajuća izborna radnja, odnosno izbori ponoviće se najkasnije za 10 dana – navodi se u stavki 7, člana 97 Zakona o izborima.

Podsetimo, pokret Dosta je bilo podneo je više od 2.700 upravnih tužbi za obaranje izbora na više 2.700 biračkih mesta, pošto je RIK, kako su naveli u tom Pokretu, bez ikakvog osnova većinom glasova odbacila njihove prigovore na više od 2.700 biračkih mesta.

(Direktno.rs)

Check Also

Zelenski priteran uza zid! Mora da zove Putina!

Volodimir Zelenski je prelomio u ponedeljak, rekao je da se zalaže za učešće Moskve, na …