Jovanin put do vrha: Od direktora BK do Joksimovića i Vučića

Kako je Jovana Joksimović, nekad Janković, postala ona koja se suprotstavlja Vučiću i pije vino s njegovom suprugom dok uživa status “objektivnog novinara”?

Voditeljka Jovana Joksimović poslednjih nekoliko dana tema je medija zbog fotografije koja je osvanula na društvenim mrežama, a na kojoj ona i njen suprug, Željko Joksimović, sede u društvu Tamare Vučić i Nataše Vulin.

Ova fotografija odmah je izazvala sumnju u objektivnost novinarke Jovane Joksimović, koja je više puta imala prilike da intervjuiše predsednika Aleksandra Vučića, zbog čega su je na osnovu njenog stava i napetih razgovora s predsednikom donedavno mnogi karakterisali kao “nezavisnu i pravu novinarku”, koja se neretko suprotstavlja i samom Vučiću.

Kako je Jovana Joksimović, nekad Janković, postala ona koja se suprotstavlja Vučiću i pije vino s njegovom suprugom dok uživa status “objektivnog novinara”?

Da počnemo ispočetka…

Jovana Joksimović rođena je u Beogradu, u porodici univerzitetskih profesora. Od 12. godine je trenirala rukomet, u čemu je bila veoma uspešna, te je tri godine zaredom proglašavana najboljom igračicom Srbije.

Visoko obrazovanje je stekla na BK Akademiji umetnosti, smer menadžment u umetnosti.

2001. godine Jovana postaje lice BK televizije vodeći emisije “Blokbaster” i “Trejler”, a takođe je radila i kao reporter.

Par godina kasnije postaje devojka tadašnjeg direktora BK televizije, Aleksandra Zeremskog, i ta ljubav je trajala do 2008. godine, sve dok Jovana nije upoznala svog sadašnjeg supruga – Željka Joksimovića.

Naime, Jovana je samo 15 dana nakon veridbe sa Zeremskim, odlučila da ga ostavi.

U međuvremenu, njen angažman se 2005. godine “preselio” na RTS, gde je bila urednica i voditeljka jutarnjeg programa.

Sadašnjeg supruga, Željka Joksimovića, upoznala je 2008. godine, kad su bili voditeljski par Evrovizije koja se održala u Beogradu.

Odmah potom, mediji su počeli da spajaju voditeljski par, ali oni isprva nisu želeli da javno priznaju svoju vezu. Nakon nekoliko meseci tišine Jovana i Željko priznali su svoju ljubav, a iako je tada rekla kako u Željka nije bila zaljubljena u vreme kada je stavila tačku na vezu sa Aleksandrom, Jovana je nekoliko godina kasnije otkrila istinu o svojim osećanjima u tom periodu.

Kako je istakla u jednom intervjuu, smatra da je bilo iskreno sa njene strane što je krenula za svojim osećanjima, i da je želela da živi svoju ljubav sa Željkom.

Za to vreme, Zeremski je ušao u vezu s pevačicom Aleksandrom Radović, s kojom je i dobio ćerku Ninu. Međutim, ova vanbračna zajednica se raspala 2010. godine, nakon što je pevačica navodno sa jednoipomesečnom bebom napustila stan u kome su zajedno živeli.

Iste godine, Jovana zajedno sa kolegom i kumom Srđanom Predojevićem prelazi na televiziju Pink, gde su zajedno vodili jutarnji program.

Jovana i Željko su se 2011. godine verili, da bi samo tri dana kasnije raskinuli veridbu.

Odmah nakon raskida, mediji su spekulisali o Jovaninoj navodnoj preljubi s nekadašnjim košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Međutim, Joksimović je stao u njenu zaštitu, a Jovana i Saša su ove navode oštro demantovali, te su se voditeljka i pevač ubrzo pomirili.

U januaru 2012. Jovana i Željko su se tajno venčali na Maldivima, zbog čega su imali peripetije oko priznavanja tog braka u Srbiji.

Dve godine kasnije par je dobio sina Kostu, a iste godine su se venčali i u crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Tada je upriličeno veliko slavlje u poznatom beogradskom restoranu, a mlada je nosila venčanicu dizajnera Darka Kostića.

NJen intervju s tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem na televiziji Pink ostao je upamćen po tome što mu se voditeljka suprotstavila rekavši mu “Nemojte da vičete na mene” kad je povišenim tonom pokazao nezadovoljstvo pitanjem koje mu je postavila.

Ovaj njen potez tada je u javnosti okarakterisan kao hrabar potez novinarke koja je bila “napadnuta” u sopstvenom studiju od strane državnog funkcionera.

2017. godine Jovana je rodila bliznakinje Anu i Srnu.

Godinu dana kasnije, zajedno sa Srđanom, Jovana se seli u jutarnji program Prve televizije, gde i danas radi.

Kada je Jovana u emisiji ugostila, ovog puta predsednika Vučića, u martu ove godine, viralna je postala njena rečenica “Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem”, dok je Vučić objašnjavao šta podrazumeva paket mera pomoći privredi i građanima, ali i njen napad smeha tokom njegovog izlaganja.

Ipak, nakon fotografije koja je hit poslednih dana, pojedini korisnici društvenih mreža počeli su da dovode u pitanje verodostojnost Vučićevih gostovanja u emisijama koje Joksimović vodi.

Treba imati u vidu i činjenicu da je Jovanin suprug, Željko Joksimović, u martu ove godine pokrenuo tri televizijska kanala koja se emituju na Telekomovoj platformi, preduzeću koje je u većinskom vlasništvu države.

Nova.rs)

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …