Boško Obradović obećao Željku Mitroviću: Sada nećeš zaobići zatvor, gašenje Pinka, imovinu …

Željko Mitrović, vlasnik TV PINK, spada u grupu zaštićenih „belih medveda“ u Srbiji. Dotični medijski tajkun prešao je vratolomni, ali do sada nezadrživi put od partijskog aktiviste JUL-a, preko klavir-štimera DOS-a i medijskog sponzora bivšeg režima do udarne pesnice aktuelne vlasti SNS piše lider “Dveri” Boško Obradović.

Promenio je nekoliko gospodara i više vladajućih struktura, i iz svake ove razvojne faze izlazio još bahatiji, bogatiji i bezobrazniji.

Danas niko u Srbiji ne sme da postavi jednostavna pitanja: kako je Željko Mitrović zaradio prvi milion, ko mu je dao da otvori televiziju u vreme vlasti JUL-a, kako je izgradio poslovnu zgradu na Dedinju, koliko dugo nije plaćao plate radnicima i koliko duguje za porez državi Srbiji?

Željko Mitrović je stvorio medijsku imperiju čije delovanje po negativnim posledicama po psihičko i moralno zdravlje nacije predstavlja neku vrstu „kulturološkog Černobilja“.

Medijska prostitucija kao način života koji se reklamira i širi Srbijom preko nebivalog šunda, kiča i prostakluka koji se emituju kroz rijaliti šoue na ovoj TV preti da uruši ostatke zdrave pameti u našem narodu.

„Radioaktivna medijska prašina“ sa ove TV razlegaće se narednih decenija u umovima i srcima građana Srbije, ostavljajući trajne posledice po mentalno zdravlje ljudi.

Željko Mitrović je negativni simbol političkih promena u Srbiji u poslednjih 20 godina. Sa svakom promenom vlasti on lagano prelazi na pobedničku stranu i nastavlja da radi isti prljavi medijski posao, samo sada za novu vlast.

U sadašnjem režimu usavršio je do bolesnih razmera propagandu u korist vlasti i negativnu kampanju protiv njenih političkih neistomišljenika koja traje 24 sata dnevno.

Zato je postao svemoćan i nedodirljiv. Zato mu se zaboravlja i prašta svaki zločin, svaki kriminal, svako javno ispoljeno ludilo. Zato što ima zaštitu sa najvišeg nivoa vlasti niko ne sme da mu stane na put, niko ne sme da ga zaustavi i krivično procesuira.

Regulatorno telo za elektronske medije na sme da preispita rad njegove televizije i svakodnevno kršenje medijskih zakona i zloupotrebu nacionalne frekvencije kao javnog dobra.

Naprotiv, on u REM-u ima svoje ljude koji direktno rade za njegove interese u najvažnijoj nezavisnoj državnoj instituciji koja se bavi medijima u Srbiji.

I sve to nije ništa prema onome koliko drsko se, kršeći sve zakone, Željko Mitrović odnosi prema obavezama koje treba da plati državi Srbiji kao poreski obveznik.

Njegove firme i on lično u ovom trenutku duguju više stotina miliona dinara poreza po raznim osnovama, i ovo nije prvi put u poslednjih nekoliko godina da Željko Mitrović duguje milione (u evrima) za neplaćeni porez, kao i da mu se to oprašta.

I ne samo to, nego mu se sve vreme daju najveće moguće državne subvencije za njegovo poslovanje od narodnih para iz budžeta, uprkos tome što tako veliki poreski dužnik ne bi smeo da bude korisnik bilo kakve državne pomoći.

Nema potrebe da mnogo tragate za ključnim parametrom koji će označiti da su se u Srbiji zaista dogodile političke promene posle mnogo smena vlasti koje nisu donele suštinske promene.

Menjale su se vlasti, ali je korumpirani sistem opstajao, a u njemu je Željko Mitrović uvek bio na samome vrhu.

Najbolji dokaz da se nešto zaista promenilo u Srbiji biće hapšenje Željka Mitrovića i zatvaranje TV PINK nakon političkih promena koje moraju doći.

Ova televizija je odavno zrela za oduzimanje nacionalne frekvencije i zabranu rada, a njen vlasnik za ispitivanje porekla imovine, svih finansijskih pronevera i neplaćenog poreza.

Sa njim, podrazumeva se, moraju odgovarati i svi oni u sadašnjem sistemu vlasti koji su ga sve vreme štitili. Ne pristajem i neću da učestvujem ni u kakvim političkim promenama koje ovom narodu konačno neće obezbediti pravdu.

Građani više ne žele da učestvuju u smeni vlasti posle koje će sve ostati isto ili biti još gore.

Zamislite Srbiju posle Vučića u kojoj TV PINK i dalje normalno radi a Željko Mitrović nastavlja da se bahati, bogati i iživljava.

Siguran sam da to niko od nas koji se zalažemo za političke promene i smenu aktuelne vlasti ne želi niti će dozvoliti.

Kad vidite da je signal TV PINK ugašen i pročitate da je Željko Mitrović sudskom presudom osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu – znajte da su u Srbiji prave političke promene konačno došle na dnevni red.

Boško Obradović (Direktno.rs)

Check Also

Kralj Bahreina i Putin – sudbina Bliskog Istoka postaje azijsko pitanje!

Kralj Bahreina Hamad bin Isa Al Kalifa boravio je u zvaničnoj poseti Moskvi, prenosi Al …