Grenel šokirao Srbiju: NIŠTA ŠTO PIŠU SRPSKI MEDIJI NIJE TAČNO …

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel, demantovao je navode i srpskih i kosovskih medija.

Prvo je demantovao pisanje kosovskih medija o tome da bi Kosovo i Srbija mogli da dobiju bezvizni režim sa SAD.

Petrit Seljimi, izvršni direktor Milenijumske fondacije za Kosovo i bivši kosovski šef diplomatije, na Tviteru je napisao: “Jaki šamar u lice Evropskoj uniji i njenom rasističkom stavu prema Kosovu će možda tek doći od Vašingtona i administracije Donalda Tampa: Kosovski mediji javljaju da će SAD najaviti bezvizno putovanje za Kosovo i Srbiju 45 dana nakon sporazuma o ekonomskoj normalizaciji.”

Na te navode ubrzo je usledio kratak i sada već tipičan odgovor Ričarda Grenela: “Opet netačno“, prenosi KoSSev.

Ovo nije jedina stvar koju je Grenel, glavni posrednik u potpisivanju jučerašnjih dokumenata u Vašingtonu za koje tvrdi da predstavljaju sporazum Kosova i Srbije o ekonomskoj normalizaciji delimično ili u potpunosti demantovao u vezi sa navodima medija i zvaničnika o detaljima pregovora i ceremonije potpisivanja, podseća KoSSev.

On je najpre reagovao na pisanja srpskih medija o tome da je pred srpsku delegaciju u Vašingtonu stavljan papir o priznanju Kosova, označivši je kao netačnu, da bi kasnije potvrdio da je na sastanku bilo iznenađenja, ali ne tako velikih.

“Nekada vole da se pred medijima pretvaraju da je iznenađenje veće nego što jeste”, kazao je Grenel.

Demantija sa njegove strane bilo je i u toku jučerašnjeg dana. Tada je demantovao navode srpske delegacije da su u Vašingtonu potpisana dva bilateralna sporazuma – jedan između Srbije i SAD i drugi između Kosova i SAD.

“Potpisali su da će raditi zajedno, oni nisu potpisali sa SAD. Mi nismo potpisnica”, naveo je specijalni izaslanik predsednika SAD.

(Kossev)

Check Also

Da li je era podmornica završena?

Tradicionalne podmornice nisu mnogo stare, piše The National Interest. Kako tehnologija napreduje, preti im ista …