MAFIJAŠKA POSLA: Albanci tuže Dika Martija i Karlu Del Ponte zbog “Žute kuće”

Prištinski advokat Tom Gaši objavio je da je dobio punomoćje albanske porodice Katući, vlasnika „žute kuće“, da pokrene tužbu protiv Dika Martija, Karle del Ponte i Hosea Pabla Barajbara.

On tvrdi da je Dik Marti neovlašćeno boravio u kući ove porodice, prevario Savet Evrope svojim izveštajem o ubistvima i trgovini organima, obmanuo kosovske institucije koje su glasale za formiranje Specijalnog suda, a da je bivša haška tužiteljka Karla del Ponte koristila lažne podatke u svojoj knjizi, koje je Marti kasnije koristio za izveštaj.

Smatra i da bi Specijalni sud trebalo raspustiti.

„Iako u kući porodice Katući nisu pronađeni dokazi o trgovini ljudskim organima, Dik Marti je prevario i zaveo Savet Evrope tvrdeći da su članovi OVK tokom i posle rata, stotine civila, Albanaca, Srba, Roma, navodno držali u njegovom domu, da su ilegalno mučeni, ubijani, a njihova tela nošena za međunarodnu trgovinu“, naveo je Gaši u objavi na Fejsbuku naslovljenoj „Braneći nacionalne vrednosti Albanije, braneći OVK, protiv Specijalnog suda“.

Krivična prijava biće podneta i protiv šefa Kancelarije za nestale osobe i forenziku Unmika, Hosea Pabla Barajbara, koji je takođe, kako tvrdi Gaši, ilegalno otišao u kuću porodice Katući, u potrazi za dokazima o trgovini ljudskim organima, ali do kojih, kako je naveo, nikada nije došao.

Advokat Gaši dodaje da bi usled toga trebalo pokrenuti pravni postupak za raspuštanje Specijalnog suda stvorenog „klevetom i lažnim izjavama“, preneo je portal „Kossev“.

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …