Da li verujete da postoji ovolika neznalica: “Antivakseri u strahu, vakcina je sloboda”

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu Sazdanović u izjavi za B92.net kaže “da jedino zajedno možemo da se iščupamo iz ovog rova u kom smo već godinu dana”.

“Dajemo potpunu podršku Kriznom štabu, a posebno medicinskom delu”, kaže dr Sazdanović.

Sazdanović, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu, otkrio je, u razgovoru za naš portal, da u potpunosti razume što je popustila pažnja kod mnogih kada je reč o pridržavanju protvepidemijskih mera, jer je “svima dosta virusa, mnogi su pod stresom, ali je lakše u odnosu na prethodne periode, jer postoje vakcine”.

“Epidemija traje već godinu dana i verujem da je građanima svega dosta, a mislim pre svega na mere, jer je ovo ogroman pritisak na svakog čoveka, tako da je veoma važno kanalisati toliki stres”, navodi on i dodaje da je njemu najbliži stav prof. dr Tiodorovića.

“Naravno, našu podršku ima i Kon, Stevanović, Pelemiš, da ne nabrajam, jer mi stojimo uz sve njih i u potpunosti se slažemo sa merama i odlukama koje donose, što je ujedno i poruka za Krizni štab”, poručuje.

“Antivakseri u strahu”

Na pitanje zbog čega smatra da su antivakseri u strahu, odgovara, da je “antivakserski lobi uplašen, i zbog tog straha pokušavaju druge ljude da ubede da se ne vakcinišu, što mislim da nije dobro”, navodi dr Sazdanović.

“Ukoliko se u razmaku između dve doze zarazite, svakako ćete imati lakšu kliničku sliku, nego da se uopšte niste vakcinisali”, dodaje.

Upitan da prokomentariše da li se vakcinisao, kaže da jeste.

“Vakcinisao sam se još u januaru, potom revakcinisao. Nisam imao nikakve mistifikacije i proverio sam antitela. Sve vakcine su dobre i zato se vakcinišite, a to je ujedno moja poruka i za sve građane”, navodi dr Sazdanović.

“Liste čekanja, spisak podugačak”

“U principu imamo od 120 do 150 pregleda dnevno. Takođe, u Kliničkom centru Kragujevac imamo posebnu filter prostoriju gde pratimo pacijente za koje sumnjamo da su zaraženi. Naravno, naša je obaveza da se brinemo o svim pacijentima”, kaže Sazdanović o trenutnoj situaciji sa koronom u Kragujevcu.

S obzirom na to da raste broj zaraženih, objašnjava da razmišljaju i o pacijentima koji su oboleli od drugih bolesti, pre svega o onkološko-hiruškim pacijentima.

“Oni su najugroženiji. I sada njih moramo staviti na listu čekanja za april na operativni program, jer se povećao broj pacijenata koji su inficirani koronom”, zaključuje dr Sazdanović.

(b92.net)

Check Also

Veče za pamćenje! Novak Đoković ponovo sportista godine! – VIDEO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je “Laureus” najveće sportsko priznanje koje se dodeljuje najboljem sportisti godine. …