Doziranom specijalnom operacijom pokazati da su Srbi silovatelji a onda muslimanima dati “Oskar” za film

“Ako bi bio neko ko bi me podsetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća sa disanjem i mogla sam da dobijem panične napade.”

“Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj, Branislav Lečić. To se desilo 7. maja 2012. godine. Mi smo bili zajedno u predstavi u BDP, gde smo radili zajedno u pozorištu”, rekla je Danijela Štajnfeld.

Ona je, između ostalog, u intervjuu za Insajder objasnila kako je u jednom momentu Lečić predložio da se vide, i da to nije bilo ništa čudno, jer su njih dvoje radili i družili se.

“To nije bilo ništa neuobičajeno, s tim što je on mene te noći, na moje moljenje, plakanje, na moje ‘ne’, odveo negde gde ja nisam znala gde sam, nisam mogla da izađem iz tog prostora. To je bilo negde na obroncima Beograda, u sred noći, tamo me je mučio, i tamo me je silovao”, izjavila je.

Naglasila je i da je bilo u pitanju veliko psihičko, emotivno, fizičko i seksualno mučenje.

“Onda me je vratio kući. Posle četiri dana, ja sam bila u šoku. Ja sam htela odmah da pozovem policiju, ali sam onda skapirala šta će da se desi, da je on poznata ličnost, da sam ja poznata ličnost”, dodala je Štajnfeld.

Kako kaže, nikad nije mogla da pomisli da može da joj se desi silovanje od te osobe.

“Vi kad ste glumci na sceni, kad ste eksponirani pred pogledima stotina gledalaca, to nežno poverenje koje kolege imaju kad igraju zajedno… jako je teško poverovati da to neko može da zloupotrebi”, rekla je.

Označila je i šta je, po njenom mišljenju, bila “kap koja je prelila čašu”.

“Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti”, objašnjava.

Ona se, kako navodi, godinama u SAD lečila od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), izazvanog ovom situacijom.

(b92)

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …