Privedena Jovana Stojković i još 5 antivaksera – U toku velika akcija

Predsednica pokreta Živim za Srbiju dr Jovana Stojković trenutno je na saslušanju u SBPOK na Makišu.

Ispred zgrade SBPOK okupilo se 11 lica sa Srđanom Žunjićem na čelu, radi pružanja podrške Stojkovićevoj. Za sada nema incidenata.

Jovana Stojković je privedena jutros u Beogradu zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Predsednica pokreta “Živim za Srbiju”, lekarka Jovana Stojković privedena je u Palatu pravde na saslušanje u Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal.

Sa njom će na saslušanju biti njena advokatica Melina Dorić koja je potvrdila Tanjugu da se očekuje da saslušanje uskoro počne.

Nakon saslušanja biće poznato da li će tužilaštvo tražiti od suda da joj odredi neku meru zabrane ili pritvor.

Ona je jutros bila privedena u SBPOK, nakon što je policija po nalogu tužilaštva obavila pretres njenog stana.

Ispred Palate pravde njen suprug Vladimir Stojković preneo je medijima da su pripadnici SBPOK-a jutros došli kod njih u stan sa nalogom za pretres i saslušanje povodom krivičnog dela izazivanje panike i nereda objavama na društvenim mrežama.

On je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je, kako je naveo, podneta krivična prijava za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti pošto je snimao pretres i raspravljao se sa policijom.

Sumnja se da su njih dvoje širili paniku objavama na društvenim prežama protiv vakcinacije. Stojkovićeva je, prema pisanju medija, poznata po antivakcinaškim stavovima i stavovima koji su u suprotnosti sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Kako javlja “Blic”, a nezvanično potvrđuju u tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, u toku je velika policijska akcija protiv antivakcinalista i privedeno je ukupno pet osoba.

“U toku je velika akcija i privedeno je pet osoba zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije”, nezvanično je potvrđeno u VTK.

Policija je rano jutros došla u stan antivakcinalistkinje i predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres, objavila je ona.

(B92)

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …