NAJSRAMNIJI DOKUMENAT U ISTORIJI: “Srbija se zamerila EU, Rusiji, Kini i arapskom svetu”

“Nikada u istoriji nije potpisan ovako sraman dokument poput onog u Vašingtonu, nisu ni znali šta potpisuju, i nisu se zamerili samo srpskom narodu, već EU, Rusiji i celom arapskom svetu”, rekao je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u saopštenju.

– Potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu za koji Grenel kaže da Vučić nije potpisao sa Amerikom već sa Kosovom, Vučićeva lažna patriotska retorika je glasno ućutkana – istakao je Stefanović i dodao:

– Nikada u istoriji Srbije nije potpisan ovako sraman sporazum, gde nisu ni znali šta potpisuju, jer su im zamenjene fascikle. Bez stručnjaka koji znaju da brane nacionalni interes, Vučić je branio sopstveni interes ostanka na vlasti trgovinom dela teritorije.

Stefanović je objasnio kolika je štetnost sporazuma potpisanog u Beloj kući.

– Ovim sporazumom se nije zamerio samo sopstvenom narodu, već i EU, Rusiji, Kini i celom arapskom svetu. Lažne priče o pametnim manevrima su nas dovele do toga da nam se pola sveta smeje, a pola se okreće protiv nas.

Osvrnuvši se na to da je danas poslednji dan uplate minimalaca kao državne pomoći, Stefanović je upozorio na nadolazeću ekonomsku katastrofu:

– Procene su da će više od 150.000 ljudi ostati bez posla. Već teška situacija će postati mnogima neodrživa. Naprednjačka korupcija, nemar, bahatost i razbacivanje novca na nepotrebne projekte će naše ljude strašno koštati. Izlaz iz ogromnih problema u koje nas je Vučić uveo u spoljnoj politici i ekonomiji možemo izaći samo jedinstvenom borbom za opstanak Srbije – zaključio je Stefanović.

(Direktno)

Check Also

Počinje pregrupisavanje armija u Evropi! Prave se novi savezi!

Zašto Velika Britanija sklapa odvojene vojne sporazume sa drugim državama ako su sve te zemlje …