Putin nakon terorističkog napada i masovnog ubijanja dece, povukao oštar potez!

“Predsednik izražava iskreno saučešće rođacima dece koju je ubio napadač”

Kontraverzna reakcija predsednika Rusije.

Nakon pucnjave u školi, odmah reagovao Putin, koji je naložio šefu Ruske garde da izradi novu uredbu o vrstama oružja dozvoljenih za civilni promet.

“Predsednik Rusije je naložio vladi da pruži pomoć, medicinsku i psihološku, povređenoj i ranjenoj deci, kao i porodicama žrtava”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da je šefu Ruske garde dato posebno uputstvo kako bi se donela nova uredba o vrstama oružja koje može biti u civilnom prometu, preneo je Independent.

Predsednik Rusije Vladimir Putin takođe je izrazio iskreno saučešće porodicama dece ubijene u pucnjavi u školi u Kazanju.

“Predsednik izražava iskreno saučešće rođacima dece koju je ubio napadač”, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Tas.

On je naveo da je Putin poželeo brz oporavak povređenim učenicima.

Putin je o pucnjavi u Kazanju razgovarao i sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom, zamenicom premijera Tatjanom Golikovom i ministrom za vanredne situacije Jevgenijem Ziničevom, obavestio je novinare portparol Kremlja.

U jutrošnjoj pucnjavi u ruskom gradu Kazanju ubijeno je najmanje 11 osoba.

Prethodno je javljeno da su poginuli učitelj i osmoro učenika.

Još 32 osobe su povređene, od kojih su dvanaestoro dece i jedna odrasla osoba prebačeni u bolnicu.

Nažalost ova politika ograničavanja kupovine oružja je u prošlosti pokazala loše rezultate na zapadu, pa tako Francuska ima oštre zakone o oružju što ne sprečava teroriste da do njega ipak dođu ileglanim putem.

Tanjug/B92

Check Also

Ukrajina izvela raketni udar raketama dugog dometa, na Sevastopolj! Ima mrtvih i ranjenih!

Dana 23. juna 2024. godine, otprilike u 12:15, po moskovskom vremenu, režim u Kijevu je …